UVsportsUniversitat de València Logo del portal

Exhibició de Sistema d’Autodefensa Femenina en l’esdeveniment ‘1000 Colps contra la Violència de Gènere’

  • Sports Service
  • November 24th, 2017
Les dones de SAFEgirls participants en l'esdeveniment '1000 Colps'.
Les dones de SAFEgirls participants en l'esdeveniment '1000 Colps'.

Amb motiu del Dia Internacional contra la Violència de Gènere, la Universitat de València, a través del Servei d’Educació Física i Esports, va acollir la concentració ‘1000 Colps contra la Violència de Gènere’ el passat diumenge, 26 de novembre. Organitzada per l’Associació Valenciana d’Autodefensa per a Dones (AVAD), la jornada se celebrà al tatami del Campus dels Tarongers de la Universitat.

Participaren diverses alumnes de SAFEgirls (Sistema d’Autodefensa Femenina Eficaç), que s’imparteix al Servei d’Educació Física i Esports de la Universitat de València des de l’any 2007.

L’esdeveniment ‘1000 Colps contra la Violència de Gènere’, que ha arribat enguany a la seua desena edició, es dedicà a la lluita activa contra aquest tipus de violència i a la memòria de les 76 víctimes mortals en el que va d’any.

Amb les tècniques del sistema SAFEgirls, les dones adquireixen capacitat de resposta eficaç per a enfrontar-se a possibles situacions de perill en el context de la violència de gènere, les agressions sexuals i la inseguretat ciutadana.

Exposició a Fisioteràpia i FCAFE
D’altra banda, divendres dia 24, la Facultat de Fisioteràpia va inaugurar una exposició sobre la igualtat de gènere i un breu monogràfic de Carmen Alborch, qui va assistir a l’acte.

L’exposició es pot visitar al vestíbul de l’edifici que comparteixen les facultats de Fisioteràpia i de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport (FCAFE) i la Unitat de Campus. Es tracta de la primera activitat sobre la igualtat organitzada per la Comissió d’Igualtat de la Facultat de Fisioteràpia. Han participat en l’acte Antonio Alberola, degà de Fisioteràpia; Gemma Victoria Espí, vicedegana de la Facultat i presidenta de la Comissió d’Igualtat del centre; Javier Jàtiva, administratiu de la Facultat i vocal de la comissió; Antonio Ariño, vicerector de Cultura i Igualtat de la Universitat; Amparo Mañés, directora de la Unitat d’Igualtat; i Carmen Alborch, exministra de Cultura i primera degana de la Facultat de Dret de la Universitat de València.