UVsportsUniversitat de València Logo del portal

Taitxí, pilates i ioga, entre les disciplines de gimnàstiques suaus

  • December 1st, 2020
Image de la noticia

La Universitat de València ofereix les gimnàstiques suaus: taitxí, ioga, pilates, entrenaments per a gent gran i activitat d’estiraments i cadenes musculars.

Els exercicis que t’ajuden a connectar cos i ment es classifiquen dins del que es coneix com a gimnàstica suau, en la qual prevalen els moviments lents i graduals, amb exercicis especialment adreçats a la musculatura interna i postural, acompanyats d’una respiració acurada. Es tracta de disciplines que ensenyen tècniques perquè el cos i la ment assolisquen l’equilibri.

Al Servei d’Esports de la Universitat de València pots practicar distints tipus de gimnàstiques suaus, com ara taitxí, ioga, pilates, entrenaments per a gent gran i activitat d’estiraments i cadenes musculars. Quin tipus de gimnàstica suau voldries practicar? Te les mostrem tot seguit.

Taitxí

El taitxí és una gimnàstica basada en moviments lents i precisos que fomenta la flexibilitat i relaxa el cos i la ment, a més de millorar la salut física i mental. Es tracta d’un mètode de meditació que ensenya a asserenar i concentrar la ment. La pràctica del taitxí és apta per a la salut de tothom.

Pilates

Conjunt d'exercicis físics centrats en l'abdomen i l'alineació del cos, que afavoreixen la postura, la millora de la circulació, la flexibilitat i el treball del cos de manera conscient.

Ioga

El ioga és un sistema de desenvolupament i evolució personal que abraça el cos, la ment i l'esperit. L'equilibri d'aquestes tres forces s’aconsegueix mitjançant la combinació de moviments –asanes– que asseguren la salut física amb tècniques de respiració i de meditació adreçades a la pau mental.

Entrenaments per a la gent gran

Es tracta d'un taller cognitiu neuromotor que té com a objectiu la millora de la condició física i alhora a l'optimització de les capacitats cognitives. El taller d'entrenament cognitiu neuromotor combina propostes d'entrenament funcional, joc, doble tasca en entorns enriquits, l'afrontament de reptes i la resolució de problemes en situacions dinàmiques per millorar la cognició, la funcionalitat i la condició física, tot en una mateixa sessió.

Estiraments i cadenes musculars

La tècnica d'estiraments de cadenes musculars és una pràctica corporal que allibera de tensions profundes (físiques i mentals) a través de l'estirament terapèutic suau, conscient i sostingut, que retorna al cos la seua gràcia i llibertat de moviment.

Com t’hi pots apuntar?

Per a inscriure’t a un dels tallers, ho has de fer a través de l’aplicació d’AUTOMATRÍCULA, disponible en la pàgina web del Servei d’Esports. Només cal que selecciones l’activitat que vols practicar.