Logo de la Universitat de València Logo Rectorat de la Universitat de València Logo del portal

Mavi Mestre, nova presidenta de CRUE-Professorat

  • Gabinet de la Rectora
  • 16 de maig de 2019
Image de la noticia

La rectora de la Universitat de València, Mª Vicenta Mestre, ha estat elegida presidenta de la sectorial de Professorat de CRUE-Universidades Españolas. Es converteix, així, en la primera dona rectora presidenta d’una Comissió Sectorial de CRUE, i s’incorpora a el Comité Permanent Ampliat d’aquest òrgan que reuneix totes les universitats d’Espanya i que hui ha lliurat la seua Medalla d’Honor a la Xarxa Vives i la Fundación ONCE.

L’Assemblea General de CRUE-Universidades Españolas s’ha reunit aquest passat dia 16 de maig a Madrid per elegir el seu nou Comité Permanent. Abans de la realització d’aquesta elecció s’han lliurat les Medalles d’Honor 2019 de CRUE.

Xarxa Vives i Fundación ONCE, Medalla d’Honor de CRUE

A la seu de Casa de América de Madrid s’ha lliurat la Medalla d’Honor que està establerta des de 2005 per CRUE-Universidades Españolas per reconèixer a personalitats i institucions que destaquen per l’esforç aportat al món universitari, la seua brillant trajectòria en el medi acadèmic o la seua contribució al món educatiu.

L’antic rector de la Universitat de València, el prof. Dr. Esteban Morcillo, ha presentat la Xarxa Vives d’Universitats, guardonada enguany, destacant que representa una comunitat que integra mig milió de persones i vint-i-dos universitats. Per a CRUE, la Xarxa Vives és un paradigma de col·laboració acadèmica per promocionar i divulgar la llengua catalana i totes les expressions científiques que l’acompanyen.

L’altra Medalla d’Honor 2019 ha estat atorgada a la Fundación ONCE, que ha estat definida pel professor de la Universidad de Granada Dr. José Soto Chica com “la punta de lanza en la lucha contra la última barrera que queda en la Universidad: la discapacidad”. En paraules del president de CRUE, prof. Dr. Roberto Fernández, CRUE i Fundación ONCE comparteixen el principi social fonamental de garantir la igualtat d’oportunitats de tota la ciutadania.

José Carlos Gómez Villamandos, nou president de CRUE

En l’Assemblea General de CRUE celebrada posteriorment el rector de la Universidad de Córdoba, prof. Dr. José Carlos Gómez Villamandos, ha estat elegit per substituir el rector de la Universitat de Lleida, prof. Dr. Roberto Fernández, al front de CRUE-Universidades Españolas, a qui la vicepresidenta eixint de CRUE, prof. Dra. Pilar Aranda, ha agraït el seu treball i implicació com a representant dels rectorats universitaris.

El Dr. Gómez Villamandos és doctor en Veterinària i catedràtic d’Anatomia Patològica Comparada. El rector de la Universidad de Córdoba presidia fins ara la sectorial d’I+D de CRUE.

Junt a ell ha estat elegit el nou Comité Permanent, integrat pels rectors de la Universitat Politècnica de València i la Universidad Pontificia de Comillas en la vicepresidència i en les vocalies el rector de la Universitat Ramon Llull, la rectora de la Universidad del País Vasco, el rector de la Universidad Carlos III de Madrid i la rectora de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Mavi Mestre, nova presidenta de la Sectorial de Professorat

L’Assemblea General també ha elegit la presidència de la Comissió Sectorial de Professorat, que s’integra en el Comité Permanent Ampliat de CRUE. Aquestes Sectorials organitzen els treballs de coordinació de les universitats espanyoles desenvolupat per CRUE, i es divideixen per temàtiques.

La rectora de la Universitat de València, prof. Dra. Mª Vicenta Mestre, ha estat elegida presidenta de CRUE-Professorat en substitució de l’anterior rector de la Universidad Complutense de Madrid, prof. Dr. Carlos Andradas. La rectora de la Universitat de València es converteix, així, en la primera dona que presideix una Comissió Sectorial de CRUE.

Mavi Mestre, rectora de la Universitat de València des de 2018 compta amb una àmplia trajectòria al front de les responsabilitats de professorat en anteriors Consells de Direcció de la Universitat i ha estat participant d’aquesta Comissió Sectorial al llarg dels darrers anys. Recentment s’havia integrat a un grup de treball de CRUE i el Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats que estava tractant els reptes en matèria de professorat: estatut i carrera professionals, figures contractuals, retribucions i valoració de mèrits en els processos de selecció, entre altres reptes immediats.