University of Valencia logo Logo Scientific Culture and Innovation Unit - Chair for Scientific Dissemination Logo del portal

Pedro Gómez Romero guanya el XXI Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General amb l’obra 'Creadors de futur'

  • November 14th, 2015
Image de la noticia

La vicerectora d’Investigació i Política Científica Pilar Campins lliurà el guardó dotat amb 12.000 euros a l’investigador del CSIC i Group Leader de l’Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia Pedro Gómez Romero en la gala dels XXVII Premis Literaris Ciutat d’Alzira celebrada la nit de divendres.

En el marc de la 17a Setmana de la Ciència de la Universitat de València, l’investigador Pedro Gómez-Romero ha estat guardonat amb el XXI Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General amb l’assaig Creadors de futur. Els guanyadors de les diverses modalitats han recollit, la nit del divendres 13 de novembre, el trofeu dissenyat per l’artista Manuel Boix en el tradicional sopar de lliurament dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira.

L’acte ha estat conduït per Carles Alberola, Noèlia Pérez i Josep Zapater, d’Albena Teatre. Hi han assistit vora 900 persones, entre les quals cal destacar la presència, per primera vegada, del president de la Generalitat, Ximo Puig, que no s’ha volgut perdre la cita literària més multitudinària en actes, assistència i candidats, de les nostres lletres. Enguany, hi han acudit també altres autoritats, com el conseller d’Educació Cultura i Esport, Vicent Marzà, i el president de les Corts Valencianes, Enric Morera, a més de líders polítics, representants dels principals sindicats i d’entitats com Escola Valenciana. A aquesta edició s’havien presentat un total de 113 originals, i s’ha repartit entre els guanyadors una dotació global de 65.500 €.

La vicerectora d’Investigació i Política Científica, Pilar Campins, atorgà el guardó després d’un discurs en el qual va destacar la importància de la celebració del certamen, com a síntesi exemplar de compromís amb la ciència, la cultura i la llengua. En aquest sentit, va assenyalar el pacte per la ciència impulsat pel Consell Valencià de Cultura i les accions que, com la campanya per la igualtat lingüística que porta a terme la Universitat de València, incrementen i fan normal l’ús del valencià en tots els àmbits i situacions, removent prejudicis i ampliant la igualtat efectiva en els drets.

Creadors de futur, de Pedro Gómez-Romero, és l’obra guardonada amb el XXI Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General, dotat amb 12.000 € per la Universitat de València. El descobriment científic o el desenvolupament de noves tecnologies brinden oportunitats de canvis radicals per a la societat. Tot i això, no cal ser premi Nobel per a fer contribucions a la nostra evolució tecnològica, solament cal posseir les ferramentes per a crear futur. Aquest llibre recull un conjunt d’històries que convida a descobrir els mecanismes del mateix descobriment, del vincle entre ciència i tecnologia i els enormes efectes que tenen aquests descobriments científics en la societat. . Creadors de futur es publicarà en la col·lecció de llibres de divulgació científica Sense Fronteres, coeditada per la Universitat de València i Edicions Bromera.

Pedro Gómez Romero (Almansa, 1959) és investigador de l'Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2). Llicenciat en Química per la Universitat de València i doctorat per la Universitat de Georgetown, dirigeix diverses línies d'investigació en ciència dels materials, nanociència, energia i química. Lidera diversos projectes d'investigació sobre emmagatzematge i conversió d'energia (bateries de liti, supercondensadors, energia solar tèrmica), i materials i nanocompostos funcionals avançats. És autor de més de 200 publicacions científiques en revistes internacionals i té una destacada trajectòria com a divulgador científic. Guardonat en el XIII certamen Casa de les Ciències de Divulgació amb el llibre Metaevolución. La Tierra en el espejo, i amb el premi internacional d'assaig Esteban Terreros pel llibre Un planeta en busca de energia, Pedro Gómez és editor del web www.cienciateca.com i membre de nombroses societats científiques, com, entre altres, l’Electrochemical Society i la Materials Research Society, així com de l'Associació Espanyola de Comunicació Científica. És fellow de la Royal Society of Chemistry des de 2014.

Més informació:

Bases del premi: http://ir.uv.es/5dD35ZM
Col·lecció Sense Fronteres: http://go.uv.es/1ce2iUw

Images: