Logo de la Universitat de València Logo Servei d'Informació i Dinamització Logo del portal

L'objectiu d'aquest taller d’iniciació és guiar persones sense experiència prèvia en l'escriptura del guió cinematogràfic. Durant la formació es treballaran tècniques, dinàmiques i disparadors d’idees per a generar històries així com també la mirada pròpia com a creadors i creadores; s’experimentarà amb diferents tècniques narratives; s’introduirà com vendre un guió en la indústria del cinema i els participants escriuran una primera versió d’un guió de curt seguint les fases d’escriptura proposades.

Professora:  Elena Escura

Llicenciada en Comunicació Audiovisual i amb un postgrau en Guió Cinematogràfic de l’ESCAC (Escola de Cinema i Audiovisuals de Catalunya), és guionista i directora de cinema. Ha dirigit sis curtmetratges, entre els quals destaquen Caldo de gallina (Premi al Millor curtmetratge de ficció en XXX Quartmetratges i Premi del públic en el Festival l’Eliana 2016); Escala en Madrid (Premier en 29 Semana de Cine de Medina del Campo, Segon premi en el IV Festival Internacional Santiago Arizón i Premi a la Millor actriu en FIBABC 2017); Bienvenida al pueblo i Hàbitat (Wicker Films), amb el suport de l’IVC (Institut Valencià de Cultura) i Apunt TV (Premi al Millor curtmetratge valencià en el Festival Radiocity 2023, Premi a la Millor actriu 2023 en Vist Festival i seleccionat en Skyline Filmfest Benidorm 2023 i en Humars Fest 2023, entre altres).

També ha escrit guions per a documentals com ara Monseñor Romero, un mártir i La masacre de 1932, tots dos emesos per Hispan TV. Actualment està desenvolupant tres projectes de llargmetratge i ha rebut ajudes de l’IVC (Institut Valencià de Cultura) per La última primavera. Les vacances de Mara (Tarannà Films) és el seu primer llargmetratge i acaba d’iniciar la seua distribució internacional. És professora de guió i creació d’històries en la Escuela Nucine de València.

Metodologia

Es barrejaran conceptes teòrics (mecanismes d’estructura, punt de vista, dosificació de la informació, personatges, diàlegs, etc.) amb dinàmiques de grup, activitats individuals i exercicis. Cada alumne/a desenvoluparà el seu guió de curtmetratge.

Modalitat

Taller presencial de 25 h impartit en 10 sessions de dues hores i mitja de durada cadascuna.

Dates

  • Del 5 d’octubre al 21 de desembre de 2023.
  • Sessions: 5, 19 i 26 d’octubre; 2, 9, 16, 23 i 30 de novembre, i 14 i 21 de desembre de 2023. 
  • Horari: dijous, de 16:30 a 19:00.

Lloc

Aula de formació del Servei d’Informació i Dinamització (Sedi), primer pis de l’Aulari III (Av. Menéndez Pelayo, s/n, València).  

Llengua d'impartició del taller

Castellà.

Recursos

L’Aula Virtual estarà a disposició del professorat i de l’alumnat. Si el professorat ho considera oportú també es podrà utilitzar per a fer tasques o exercicis.

Reconeixement acadèmic

El taller té un reconeixement d’1 crèdit ECTS sempre que es puga comprovar l’assistència, almenys, a un 80 % de les sessions i es realitzen els exercicis proposats pel professorat. La no assistència haurà de ser justificada documentalment.

Inscripció

Consulteu ací les condicions de matrícula i els terminis d’inscripció.