Logo de la Universitat de València Logo Servei d'Informació i Dinamització Logo del portal

Taller d’introducció a l’escriptura creativa. Parlarem de la idea com a punt de partida de l’escriptura. Per què escrivim i per a qui? Observarem quin és el ritme més adient en l’escriptura creativa per a contar coses, per a seduir el públic lector. Hem de sentir que l’objectiu d’escriure és fer-nos llegir, per tant... Com construïm una història?

Professora: Lourdes Toledo

Periodista i escriptora. Compta amb una prolongada trajectòria en l'ensenyament, tant de persones adultes com en altres nivells. Durant tres anys fou professora de primària a Nou Mèxic, als Estats Units. Actualment col·labora amb el CEFIRE com a formadora del professorat. En l'àmbit del periodisme, escriu en diaris i publicacions especialitzades com ara Eldiario.esLa Veu del País Valencià, i les revistes CaràctersTuria, i el digital cultural La Veu dels Llibres, entre altres. Escriu crítica literària des de fa més de vint anys i, actualment, és professora de l'Escola d'Adults de Meliana.

És autora dels llibres Oficis valencians (Bromera, 2008), Amèrica endins (Bromera, 2019, XX Premi d'Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta), La inquietud, dietari 2017-2019 (Pagès, 2021, Premi d'Assaig Josep Vallverdú 2020), Contra tot pronòstic. Una cultura en construcció (Afers, 2022), i Lluny d'Amèrica, (Bullent, 2023, Premi d'Assaig Josep Vicent Marquès, Ciutat de València). Ha traduït Una dona valenta. Crazy Brave, de Joy Harjo (Lletra Impresa, 2022). En l’actualitat treballa en diversos projectes de llibres d'entrevistes i d'articles, entre ells, Editar la Vida, converses amb editors entre dos segles, el qual ha rebut una ajuda a la Investigació Literària de la Institució de les Lletres Catalanes. Recentment ha estat guardonada amb el Premi 25 d’abril Vila de Benissa, en la modalitat de narrativa, (Viena Edicions, 2023), i amb el Premi de Literatura Eròtica la Vall d’Albaida (Bromera, 2024).

Modalitat

Taller presencial de 25 h impartit en 10 sessions de dues hores i mitja de durada cadascuna.

Dates

  • Del 16 d'octubre al 18 de desembre de 2023.
  • Sessions: 16, 23, i 30  d’octubre; 6, 13, 20 i 27  de novembre, i 4, 11 i 18 de desembre de 2023. 
  • Horari: dilluns, de 16:00 a 18:30.

Lloc

Aula de formació del Servei d’Informació i Dinamització (Sedi), primer pis de l’Aulari III (Av. Menéndez Pelayo, s/n, València). 

Llengua d'impartició del taller

Valencià.

Recursos

L’Aula Virtual estarà a disposició del professorat i de l’alumnat. Si el professorat ho considera oportú també es podrà utilitzar per a fer tasques o exercicis.

Reconeixement acadèmic

El taller té un reconeixement d’1 crèdit ECTS sempre que es puga comprovar l’assistència, almenys, a un 80 % de les sessions i es realitzen els exercicis proposats pel professorat. La no assistència haurà de ser justificada documentalment.

Inscripció

Consulteu ací les condicions de matrícula i els terminis d’inscripció