Logo de la Universitat de València Logo Servei d'Informació i Dinamització Logo del portal

Taller d’iniciació a la poesia on ens aproparem al llenguatge poètic, entenent la poesia com expressió dels sentiments mitjançant les paraules. A partir dels versos d’altres, de poetes de diferents tradicions, en valencià i en castellà, descobrirem les possibilitats del treball amb la paraula i el vers per tal de trobar la manera més apropiada per expressar-nos literàriament. 

Aprendre a escriure poesia és un camí personal i únic, una aspiració que acompanya la sensibilitat de les persones i que pot constituir una experiència de dimensions tan íntimes com extraordinàries. Hi ha tota una sèrie d’elements, des de les figures retòriques als corrents artístics, que ens poden ajudar a aprendre i que ens acosten al nucli, allà on naix el poema. Aquest és l’itinerari que us proposem mitjançant la pràctica de la lectura i l’escriptura.

Professor: Alexandre Navarro

Nàquera, 1972. Llicenciat en Dret i màster en Gestió i Direcció de Centres Educatius. És professor d’ensenyament secundari per les especialitats de Llengua i Literatura, i Geografia i Història. Ha estat professor associat al Departament de Lingüística Aplicada de la Universitat Politècnica de València i vicepresident de l’Institut d’Estudis Comarcals del Camp de Túria.

Ha estat col·laborador, com a crític literari, en les revistes El TempsDISECaràcters i Lletres Valencianes, així com al periòdic Levante-EMV.

Ha publicat, entre d’altres, les següents obres de poesia: Desgracià la pluja les banderes (1995); Ex-vot (1995); No em moriré d’amor (1995), premi Django’s 1995; Criatura del demà (1998), premi Ciutat de Tarragona 1997; Genet del vell país (2003), premi Antoni Matutano; Antara (1999), premi Josep Maria Ribelles 1998; A l’entrada del temps fosc (1999), premi Marià Manent 1998; Opus incertum (2000), premi Josep M. López Picó 1999; La part del centaure (2003), premi Ciutat de Vila-real 2002; Al cap del dia (2005); Encesa fotografia (2013) i El tren i la torre (2015).

Modalitat

Taller presencial de 25 h impartit en 10 sessions de dues hores i mitja de durada cadascuna.

Dates

  • Del 10 d’octubre al 19 de desembre de 2023.
  • Sessions: 10, 17, 24 i 31 d’octubre, 7, 14, 21 i 28 de novembre, 12 i 19 de desembre de 2023.
  • Horari: dimarts, de 16:30 a 19:00.

Lloc

Aula de formació del Servei d’Informació i Dinamització (Sedi), primer pis de l’Aulari III (Av. Menéndez Pelayo, s/n, València).

Llengua d'impartició del taller

Valencià.

Recursos

L’Aula Virtual estarà a disposició del professorat i de l’alumnat. Si el professorat ho considera oportú també es podrà utilitzar per a fer tasques o exercicis.

Reconeixement acadèmic

El taller té un reconeixement d’1 crèdit ECTS sempre que es puga comprovar l’assistència, almenys, a un 80 % de les sessions i es realitzen els exercicis proposats pel professorat. La no assistència haurà de ser justificada documentalment.

Inscripció

Consulteu ací les condicions de matrícula i els terminis d’inscripció.