Universitat de ValènciaServei de Prevenció i Medi Ambient Logo del portal

El Consorci de Bombers i la Universitat de València organitzen la III Trobada Nacional de Trauma i la XV Trobada Nacional de Rescat en Accidents de Trànsit 2019

  • 28 de març de 2019
foto escales

La Universitat de València i el Consorci Provincial de Bombers de València han signat un projecte per a la col·laboració i participació en la III Trobada Nacional de Trauma i la XV Trobada Nacional de Rescat en Accidents de Trànsit que se celebrarà al maig de 2019.

La reunió s'ha realitzat aquest dijous 28 de març en el Rectorat de la Universitat, amb l'assistència de la vicerectora d'Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat, Elena Martínez García, amb Beatriz Gómez, Vicegerenta de Coordinació Econòmica i de Serveis, María Jose Vidal, Directora del Servei de Prevenció, Cristina Mateo, tècnica de prevenció de riscos laborals i F. Javier Chorro degà de la Facultat de Medicina i Infermeria.

També s'ha comptat amb Josep Bort, president del Consorci Provincial de Bombers de València, amb Pere Herrera, Director del Servei Emergències Sanitàries, SES-CV i Pablo Buck, president de l'Associació d'estudiants de medicina en urgències i emergències de la Universitat, AEMES.

Fruit de la col·laboració entre el Servei de Prevenció i Medi Ambient de la Universitat de València i el Consorci Provincial de Bombers de València i, prenent com a referència la I i II Trobada Nacional de Trauma, celebrades el 2017 i el 2018 respectivament, així com la XIII Trobada Nacional d’Excarceració, celebrada a la Universitat de València el 2017, la Universitat de València aposta novament per la celebració de la III Trobada Nacional de Trauma i la XV Trobada Nacional de Rescat en Accidents de Trànsit que tindran lloc al maig de 2019 al Campus dels Tarongers.

 

Enguany se celebra, a més, el XV aniversari de la fundació d’APRAT. Aquesta associació té l’objectiu de recollir i canalitzar totes les iniciatives relacionades amb les tècniques d’excarceració per a l’alliberament de les víctimes en accidents de trànsit i respondre a la contínua necessitat de perfeccionament d’aquestes tècniques a causa de les millores contínues en el disseny dels elements de seguretat dels automòbils. Està avalada per la World Rescue Organization i és l’única organització espanyola acreditada per enviar equips als Mundials de Rescat.

 

Com en la resta d’edicions, es tindrà la inestimable participació del Vicerectorat d’Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat, la Facultat de Medicina i Odontologia, la Facultat d’Infermeria i Podologia, l’Associació d’Estudiants de Medicina en Urgències i Emergències (AEMES), l’Associació Professional de Rescat en Accidents de Trànsit (APRAT) i el Servei d’Emergències Sanitàries de la Generalitat Valenciana (SES-CV). Com a novetat d’enguany hi ha la incorporació al projecte de la Facultat de Psicologia com a pilar fonamental per a l’ajuda o orientació psicològica del personal sanitari i/o bombers després de l’actuació en un rescat, així com també de la persona que ha patit el sinistre.

 

A Espanya encara tenim un elevat nombre d’accidents de trànsit, malgrat totes les mesures i polítiques que es duen a terme. Quasi 1.900 morts i més de 9.000 ferits greus l’any. Segons la Direcció General de Trànsit, arran d’aquests índexs, els accidents de trànsit “s’han de considerar un problema d’estat que ha d’estar en l’agenda política. Cal obrir el debat, prendre mesures i després afavorir la mobilització social. No és un problema de la Direcció General de Trànsit, és un problema de la societat”. Malauradament, és un dels propòsits d’aquestes trobades sensibilitzar, conscienciar i motivar cap una major i millor seguretat viària, no sols per al conductor, sinó també per a ciclistes i vianants. 

Per a més informació, punxeu ací.

 

Imatges: