Logo de la Universdad de Valencia Logo Unidad de Cultura Cientifíca y de la Innovación - Cátedra de Divulgación de la Ciencia Logo del portal

L’Institut de Física Corpuscular (IFIC) celebra el Dia de la Matèria Fosca a València, Castelló i Tenerife

  • Unidad de Cultura Científica y de la Innovación
  • 17 octubre de 2019
Imatge de l'estudi de la matèria fosca. Font: IFIC.
Imatge de l'estudi de la matèria fosca. Font: IFIC.

L’Institut de Física Corpuscular (IFIC), centre mixt de la Universitat de València i del CSIC, s’uneix a la celebració del Dia de la Matèria Fosca, un esdeveniment internacional en què es mostra la investigació sobre aquesta matèria amb activitats organitzades a València, Castelló i Tenerife.

Les activitats previstes són les següents:

 

Divendres 18 d’octubre

Hora: 20:00 (19:00 a les Canàries)

Llocs: València (Aula Cajal de la Facultat de Medicina); Tenerife (Museo de la Ciencia y el Cosmos)

Descripció: Tertúlia sobre matèria fosca a mig camí entre València i Tenerife. Connectat per videoconferència, dos científics de l’IFIC (Alberto Aparici i Avelino Vicente) conversaran amb dos científics de l’Institut d’Astrofísica de Canàries (Héctor Socas i Jose Alberto Rubiño) sobre la matèria fosca, què se sap sobre ella i com s’està tractant de trobar-la. L’esdeveniment és obert al públic. L’entrada és lliure fins a completar aforament.

 

Dimarts 29 d’ octubre

Hora: 19:00

Lloc: València (Hemisfèric)

Descripció: Projecció del documental Phantom of the Universe, realitzat expressament per a pantalles de planetari, seguida d’una conferència a càrrec de la científica de l’IFIC Olga Mena. L’entrada és lliure prèvia inscripció en la web de la Ciutat de les Arts i les Ciències. Pots trobar més informació en http://ir.uv.es/Y00alvb.

 

Dijous 31 de octubre

Hora: 18:00

Lloc: Castelló de la Plana (Planetari)

Descripció: Projecció del documental Phantom of the Universe, realitzat expressament per a pantalles de planetari, seguida d’una conferència a càrrec del científic de l’IFIC Sergio Pastor. L’entrada és lliure fins a completar aforament, però cal retirar la invitació en la taquilla del Planetari.

 

A més, el Museo de la Ciencia y el Cosmos de Tenerife projecta Phantom of the Universe diàriament fins al 20 d’octubre.