foto Cristina Garcia Pascual
CRISTINA GARCIA PASCUAL
PDI-Catedratic/a d'Universitat
Cap de Seccio-Servei
Jefe/a de Seccio-Servici-Vicerectorat de Cultura i Societat
Àrea de coneixement: FILOSOFIA DEL DRET
Departament: Filosofia del Dret i Política
Departamento de Filosofía del Derecho y Filosofía Política Facultad de Derecho Despacho 4ºE05 Campus dels Tarongers s/n 46o71- Valencia (España)
(9638) 28816
Biografia

Cristina García Pascual és Catedràtica de Filosofia del Dret, Professora del Departament de Filosofia del Dret i Filosofia Política i investigadora de l'Institut de Drets Humans. Doctora en Dret des de 1994 per la Universitat de València Estudi General. Ha sigut directora del programa de doctorat en Drets Humans, Democràcia i Justícia Internacional (esment d'excel·lència) des de la seua creació en 2009 fins a 2015. En l'actualitat compagina les tasques docents i d'investigació amb la direcció de l'Aula de Literatura de l'espai cultural La Nau, la codirección del Màster en Drets Humans, Democràcia i Justícia Internacional de la Facultat de Dret i la coodinación acadèmica, com a membre de la CCA, del programa de doctorat de l'Institut de Drets Humans de aquesta Universitat.

Té reconeguts sis quinquennis de docència, quatre sexennis d'investigació i huit triennis

El seu treball de recerca s'ha centrat principalment en l'àmbit de la teoria i filosofia del dret estenent-se al camp dels drets humans i la teoria feminista del dret.

És autora i editora d'obres com a Legitimidad democrática y poder judicial (1997); Norma Mundi. La lucha por el derecho Internacional (2015); El Buen Jurista. Deontología del Derecho (2013); Decisiones básicas en materia de violaciones de derechos humanos (con Miguel Revenga, (2015) o Acceso a la justicia y garantía de los derechos en tiempo de crisis. De los procedimientos tradicionales a los mecanismos alternativos (2018). Algunes de les seues publicacions en revistes i compilacions són «Una tragedia de los derechos humanos. Violencia y religión»(2013); «Ciudadanía y vida social bajo el velo integral” (2016); «La Justicia transicional y el dilema de la sanción. Proceso penal y responsabilidad colectiva» (2017); «La naturaleza del Derecho Internacional, una cuestión existencial»(2018); «Formas de pensar lo impensable. Los perpetradores del mal extremo»(2019). Ha dirigit 2 Tesis Doctorals

Ha sigut membre de nombrosos projectes d'investigació, entre els quals cal destacar: Consolider-Ingenio-2010-2014: “El tiempo de los derechos” (HURI AGE) i el projecte Prometeu (fase I i II) per a grups d'excel·lència de la Generalitat Valenciana sobre Drets humans, integració i justícia global.

En l'àmbit de la innovació docent també ha participat en projectes com: “Innovació educativa en les fonts del Dret”en la doble titulació Administració i Direcció d'Empreses i Dret 2009-2012 i “Coordinació d'estratègies d'innovació docent i d'avaluació en el marc del Grau en Dret" 2009/2010.

En l'actualitat és la investigadora principal del projecte I+D: “Transformaciones de la Justicia. Autonomía, inequidad y ejercicio de derechos” i participa com a membre de l'equip d'investigació en el projecte Prometeu: “Seguretat Internacional i Europea: de la prevenció de conflictes armats a les estratègies per a la construcció d'una ciutadania inclusiva i plural” de la Generalitat Valenciana.

Ha sigut Research Assistant en l'Institut Europeu de Florència i ha realitzat estades d'investigació en universitats i centres com: el Institut Internacional de Drets Humans d'Estrasburg (França); Università degli studi diBologna, Istituto A. Cicu (Itàlia); Departament ofLaw, European University Institute, Florència, (Itàlia); University of Hull Law School Hull, (Regne Unit), Westfälische Wihelms-*Universität, Institutfür Offentliches Recht und Politik, UniversitätMünster, (Alemanya),York Law School. Universityof York (Regne Unit).

Ha col·laborat en diversos programes estatals i internacionals impartint formació a la Escuela Judicial Electoral del Tribunal del Poder Judicial de la Federación (Mèxic);  Universidad Nacional de México, UNAM (Mèxic); Universidad Autonoma de Occidente, Cali, (Colòmbia); Universidad Externado de Colombia; Instituto Tecnológico Autónomo de México, ITAM, (Mèxic); Universidad de Coahuila, (Mèxic); Consell General del Poder Judicial, Madrid, (Espanya).

Asignatures impartides i modalitats docents
Tutories
Segon quadrimestre
Dilluns de 10:30 a 13:30. DESPACHO 4E05
Observacions
Participa en el programa de tutories electròniques de la Universitat de València
Publicacions en revistes
Altres Activitats
Altres Publicacions
Altres Mèrits o aclariments
Conferències
Participacions a Congressos
Projectes
Tesis, tesines i treballs