University of Valencia logo Logo Inter-university Institute López Piñero Logo del portal

"La medicina humanitària en la història"

  • February 3rd, 2020
La medicina humanitària en la història

Dia i hora: 7 de febrer de 2020, des de les 17:00 a les 19:00.

Lloc: Col·legi Oficial de Metges d'Alacant (COMA). Avinguda de Dénia, 47. 03013 Alacant.

Resum:

En aquest seminari revisarem el concepte i els límits de la medicina humanitària (principis, fites, agències, agents i representacions); assistirem al passe del diaporama Alacant en guerra: Mary Elmes i l'Hospital infantil de Polop de la Marina; i acabarem amb la projecció del vídeo titulat Alerta sanitaria en Francia. Enfermedad y asistencia humanitaria a los refugiados republicanos españoles.

Intervenen:

Jon Arrizabalaga (CSIC, Inst. Milà i Fontanals, Barcelona). Llicenciat en medicina per la Universidad de Navarra (1979) i doctor per la de Zaragoza (1983), és Professor d'Investigació del CSIC, adscrit a la línia de recerca "Cultura mèdica i científica: pràctiques, espais, objectes i intercanvis" de la Institució Milà i Fontanals del CSIC a Barcelona. Des de 2006 la seua línia de recerca principal ha estat centrada en les relacions entre medicina, guerra i humanitarisme en l'Europa contemporània (1850-1950) des d'un perspectiva transnacional i interdisciplinària, amb particular atenció al cas espanyol.

Àlvar Martínez-Vidal (Institut Interuniversitari López Piñero, Universitat de València). Llicenciat en medicina per la Universitat de València (1980) i doctor per la de Zaragoza (1986), ha sigut Professor Titular d'Història de la Ciència en la Universitat Autònoma de Barcelona i la Universitat de València, i investigador de l'Institut Interuniversitari López Piñero. Membre del projecte "Acciones de socorro y tecnologías médicas en emergencias humanitarias", l'any 2019 va coordinar, junt a Jon Arrizabalaga, el simposi "Entre los campos y los hospitales: ayuda médica humanitaria a los refugiados españoles en Francia (1939-1950)".

Organitzen: Màster Universitari en Cooperació al Desenvolupament. Conjunt - Especialitat en Salut a Països en Desenvolupament - UMH, la Oficina de Cooperació Internacional del COMA i l'Institut Interuniversitari López Piñero - Universidad Miguel Hernández (UMH).

Coordinen: Ramón Castejón Bolea (UMH) i Diego Torrús Tendero (COMA).

 

 

This website uses proprietary and third-party cookies for technical purposes, traffic analysis and to facilitate insertion of content in social networks on user request. If you continue to browse, we consider that you are accepting its use. For more information please consult ourcookies policy