Enolab ofereix els seus serveis a empreses i altres entitats:
- Selecció de cultius d'interés enològic: Aïllament i identificació de llevats autòctons d'una vinya per a la seua utilització com a cultius iniciadors de la fermentació.
- Fermentació del vi: control de la fermentació alcohòlica i malolàctica. Identificació i quantificació de microorganismes presents en el vi.
- Millora del vi: selecció de llevats i bacteris que modulen les característiques del vi: grau d'acidesa, acidesa volàtil, amines biògenes i altres propietats organolèptiques.
- Control de qualitat en cellers: control de la línia d'embotellat, avaluació de la seua seguretat microbiològica i detecció de punts problemàtics, i sobre la base d'això, adequada presa de decisions.
- Assessorament tècnic, consultoria i formació sobre:
- Sistemes de detecció, identificació i quantificació de microorganismes presents en el vi durant la seua fermentació o embotellat.
- Bones pràctiques i control de qualitat aplicades a la contaminació microbiana de mostos i vins.
- Millora de les qualitats organolèptiques del vi mitjançant tractaments biològics.