Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació Logo del portal

Manifest de la Junta de Facultat davant el decret-llei 14/2012

La Junta de la Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació de la Universitat de València,

reunida en sessió ordinària el 7 de maig de 2012,

després de valorar el Reial Decret-llei 14/2012 de 20 d’abril

La Junta de la Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació de la Universitat de València, reunida en sessió ordinària el 7 de maig de 2012, després de valorar el Reial Decret-llei 14/2012 de 20 d’abril “de mesures urgents de racionalització de despesa pública en l’àmbit educatiu”, acorda per unanimitat —en concomitància amb els acords unànimes dels departaments del centre— manifestar el seu absolut rebuig al Reial Decret-llei, per constituir un seriós atac a l’autonomia universitària, demanar la seua derogació, i donar suport a l’ensenyament públic i de qualitat en tots el nivells educatius.

Els membres de la Junta entenen que:
1r. els procediments fixats per determinar la dedicació docent del PDI són arbitraris, perjudiquen les figures contractuals, afecten greument la possibilitat de renovació de la plantilla i no han estat negociats ni amb les universitats ni amb els sindicats;
2n. els procediments establerts tindran conseqüències negatives en el desenvolupament de la investigació;
3r. la pujada de les taxes als estudiants perjudicarà greument els sectors més desfavorits;
4t. els procediments entrebanquen la prossecució en condicions de les mides per consolidar l’Espai Europeu d’Educació Superior.

Per tant, la Junta demana la retirada del Reial Decret-llei i l’inici d’un procés de converses amb els representants legals de les institucions universitàries i amb els diferents interlocutors universitaris, per tal d’aconseguir el clima de serenitat necessari per a dur a terme les reformes que pugan permetre la millora de tot el sistema universitari.
 

Data d'actualització: 7 de de maig de 2012 16:29.

Llista de notícies