Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Física Logo del portal

Estudiants de Secundària i Batxillerat, protagonistes de la ciència en la Fira Experimenta

  • 1 d’abril de 2014
Image de la noticia

Il·lusió, entusiasme i amor per la ciència es van respirar diumenge passat en la IX edició de la Fira Experimenta organitzada per la Facultat de Física i amb un projecte concedit per la FECYT.

Il·lusió, entusiasme i amor per la ciència es van respirar diumenge passat en el Museu príncep Felipe de la Ciutat de les Arts de les Ciències. Els protagonistes, estudiants de Secundària, batxillerat i cicles formatius de diferents centres valencians. L'esdeveniment, la Fira Experimenta que, per nové any consecutiu va organitzar la Facultat de Física de la Universitat de València amb l'objectiu que els estudiants s'interessen per la ciència i la tecnologia i entenguen el món que els rodeja.
El passeig Sud del Museu de les Ciències es va omplir amb 85 estands en què els propis estudiants van explicar als assistents els seus experiments i demostracions de física i tecnologia.

En la seua IX edició, la Fira Experimenta ha incrementat en un 50% la participació respecte a l'any anterior, aconseguint els 400 participants i prop de 2.000 assistents en total.

L'entrega de premis i mencions d'honor, que va tindre lloc en l'Auditori del Museu príncep Felipe, va ser precedida per l'espectacle “Física d'anar per casa”, que va desenvolupar un grup d'estudiants del grau de Física de la Facultat de Física.

Projectes premiats

Fotos de la Fira

 

La Facultat de Física va convocar aquest concurs per primera vegada en 2005, amb l’objectiu d’involucrar als estudiants d’ensenyament mitjà d’una manera activa i creativa en l’Any Mundial de la Física. L’entusiasme i dedicació dels concursants i la resposta dels visitants van ser extraordinàries, i van contribuir decisivament a la transformació d’aquest esdeveniment en una fira anual. Aquest concurs forma part d'una sèrie més àmplia d'iniciatives dirigides a fomentar la relació entre la Universitat i l'ensenyament secundari i a interessar als estudiants cap a la ciència i la tecnologia, millorant, al mateix temps, la docència de la Física. Enguany s'ha comptat, a més amb un projecte concedit per la Fundació Espanyola per a la Ciència i Tecnologia (FECYT).


La Física és una ciència experimental que estudia el món natural en aspectes relacionats amb l'energia, la matèria i les seues interaccions, i del seu coneixement depèn tota la tecnologia que ens envolta quotidianament. És per aquest motiu que el seu estudi és fonamental per a accedir a totes les titulacions científiques i tecnològiques i desenvolupar posteriorment activitats relacionades amb la investigació i la innovació. El concurs “Experimenta” pretén potenciar la vocació científica entre els estudiants i contribuir a fomentar un ocupacions de qualitat en sectors essencials per al desenvolupament, en les quals les persones titulades en física treballen com professionals versàtils, amb capacitat per a solucionar problemes de caràcter multidisciplinar en l'àmbit científic i tecnològic

Tota la informació sobre la Fira Concurs “Experimenta” es troba en:

http://www.uv.es/experimenta
http://www.uv.es/fisica