University of Valencia logo Logo Faculty of Medicine and Dentistry Logo del portal

Campanya "Augmentar el nombre de DEA per salvar vides en la CV!"

  • September 21st, 2016
DEA AEMES

AEMES és una associació d'estudiants de Medicina i altres ciències de la salut que persegueix com a objectiu augmentar la formació i experiència en l'àmbit de les urgències i emergències sanitàries. Creiem que és imprescindible augmentar el nombre de DEA presents en llocs tant públics com privats de la Comunitat Valenciana.

Per això pretenem promoure la creació d'un marc legal que doni suport aquesta proposta i així augmentar la supervivència a una parada cardíaca al carrer o qualsevol lloc transitat.

L'ús dels desfibril·ladors semiautomàtics externs (DEA) requereix poca capacitació per part de la persona que atén l'emergència i pot ser utilitzat fàcilment per persones sense coneixements de medicina.

¿Però per què serveix un DEA?

Si veus una persona inconscient el primer que has de fer és alertar el sistema mèdic d'emergència trucant al 112 o al nombre local d'emergències mèdiques. Acte seguit si la víctima està inconscient i no respira s'ha d'iniciar el suport vital bàsic, incloent ressuscitació cardiopulmonar (RCP, donant respiració de boca a boca i realitzant compressions de pit).

Si el pacient està inconscient i no respira, i hi ha un DEA disponible s'encengui l'aparell i seguiu les instruccions. Un cop col·locats els pegats directament sobre el pit de la persona, el DEA analitza el ritme cardíac i li indica que pressioni el botó de descàrrega si el

ritme cardíac és fibril·lació ventricular o certs tipus de taquicàrdia ventricular (un altre ritme cardíac anormal, perillós i possiblement fatal). L'aparell aplica la teràpia elèctrica (la descàrrega) i després torna a analitzar el ritme del cor per esbrinar si ha tornat a la normalitat.

¿I on pot haver-hi un DEA?

"Pràcticament qualsevol espai imaginable ..." Poden ubicar-se en qualsevol zona de treball públic o privat, institucions d'ensenyament, zones de transport, llocs molt transitats, ...

+ Info

 

Links: