University of Valencia logo Logo Faculty of Medicine and Dentistry Logo del portal

El professor de la Facultat Andrés Cervantes dirigirà el INCLIVA

  • April 25th, 2017
Andrés Cervantes

Andrés Cervantes, professor titular de la Facultat, cap del Servei d'Oncologia a l'Hospital Clínic Universitari de València i coordinador de la línia d'investigació d'oncologia de l'INCLIVA, dirigirà aquest institut d'investigació sanitària. El nomenament es farà oficial quan el patronat del INCLIVA ho ratifique.

A més de coordinar la línia d'investigació d'oncologia de l'INCLIVA, el Prof. Cervantes dirigeix ​​la seva Unitat d'Assaigs Clínics Oncològics fase I, i és l'investigador principal del grup de recerca de càncer colorectal i nous desenvolupaments terapèutics en tumors sòlids.
 
Després d'estudiar Medicina a la Universitat de Múrcia, Cervantes es va especialitzar en oncologia a l'Hospital Clínic Universitari de València i després de completar la seva residència, es va doctorar a la Free University Hospital d'Amsterdam, amb una tesi sobre la resistència a múltiples fàrmacs, realitzada en el laboratori de farmacologia cel·lular.
 
Cervantes està considerat un dels més grans especialistes europeus en recerca clínica del càncer rectal, tema en el qual ha desenvolupat múltiples investigacions i publicacions sobre la qualitat del treball multidisciplinari i l'avaluació de la qualitat de la cirurgia mesorectal, així com l'optimització de l'elecció idònia de la teràpia inicial, especialment, al tractament del càncer del terç superior del recte.