University of Valencia logo Logo Faculty of Medicine and Dentistry Logo del portal

Els estudiants de medicina organitzen el seu XI Fira de la Salut a la Plaça de la Verge el dissabte 1 d'abril

  • March 31st, 2017
Image de la noticia

El dia 1 d'abril a la Plaça de la Verge de València es durà a terme des de les 9 fins a les 20 hores la celebració de la XI Fira de la Salut amb motiu del Dia Mundial de la Salut. L'esdeveniment està organitzat per l'Associació Valenciana d'Estudiants de Medicina (AVEM) amb el suport i patrocini de la Universitat de València i l'Il·lustre Col·legi Oficial de Metges de València. En ell participaran més de 300 estudiants de diferents graus com a medicina, odontologia, farmàcia i fisioteràpia, que es van inscriure en massa i van esgotar les places de participació en tot just 10 minuts.

La creixent bona acollida d'aquesta iniciativa no només respon a la comunitat universitària sinó que també participen de forma notable diferents associacions externes com Metges Sense Fronteres, l'Il·lustre Col·legi Oficial de Metges de València, l'Institut Valencià d'Odontologia Especial, bategant Junts i Creu Roja .

La temàtica d'aquest any és la depressió

Aquest any la temàtica escollida per l'Organització Mundial de la Salut és la depressió, principal causa mundial de discapacitat, afectant a persones de totes les edats, condicions socials i països. Per desestigmatitzar la depressió en la societat cal parlar-ne, i per això l'OMS ha triat parlem de la depressió com a lema de campanya. De fet, parlar de sentiments amb una persona de confiança pot ser el primer pas per curar-se.

Durant la jornada estudiants i professionals aproparan la salut a la població i impulsar hàbits saludables. Els voluntaris seran distribuïts en diferents carpes que abordaran temàtiques específiques i oferiran informació, consells i activitats. A les carpes es duran a terme iniciatives com tècniques de reanimació cardiopulmonar, exercicis per a gent gran, llengua de signes, exploració dermatològica, mesuraments de sucre i de tensió, el taller bucodental, proves oftalmològiques, tallers de sexualitat i prevenció d'ITS, d'alcoholisme o consum de drogues, entre d'altres. Una de les més destacables és el 'Hospital d'ossets', una iniciativa adreçada als més petits i petites per familiaritzar-se amb la medicina i els seus procediments i així perdre la por i la desconfiança.

L'any passat es van repartir diversos centenars de revistes per a l'ocasió i es preveu que la participació vagi en augment i acudisquen a la fira al llarg de la jornada diversos milers de persones.

'Un dels propòsits d'aquest projecte és la recerca de formació i esperit crític com a base per deconstruir la realitat de l'àmbit sanitari en la societat i ajudar a millorar-la' explica la presidenta de AVEM, Mª Isabel Garrido. Per la seva banda, el vicepresident de AVEM, David Rodrigo, recorda que després de més d'una dècada des dels seus començaments aquesta Fira de la Salut 'representa, alhora, una bona oportunitat perquè els estudiants puguin tenir contacte amb pacients en un context més còmode i distès, allunyat dels centres sanitaris i hospitalaris '.

Fotografies d'edicions anteriors 

Associació Valenciana d’Estudiants de Medicina (AVEM)

Images: