Logo de la Universitat de València Logo Càtedra d'Empresa Familiar Logo del portal

Desenvolupament Sessions 3 i 4 Curs d'Ocupabilitat en l'Empresa Familiar (2a Edició): "Accedir a una ocupació en la EF"

  • 27 de novembre de 2020
Image de la noticia

El divendres 27 de novembre van tindre lloc les sessions 3 i 4 del Curs d'Ocupabilitat en l'Empresa Familiar organitzat per la Càtedra d'Empresa Familiar de la Universitat de València.

Pilar González (Professora Psicologia en la UV) i Victoria Casañ (Recursos Humans de Grefusa) van ser les encarregades d'impartir aquestes sessions.

Pilar González imparteix docència en les àrees de Psicologia Social i Psicologia del Treball i les Organitzacions de la Universitat de València i participa en projectes d'investigació.

Victoria Casañ actualment ocupa el rol de Responsable de Persones i Comunicació Interna en Grefusa, unint estratègia empresarial i persones.

“Valors, actituds i competències útils en l'Empresa Familiar” va ser el títol de la sessió impartida per Pilar González. La sessió va començar amb Pilar motivant als alumnes perquè es presentaren enfront de la resta dels assistents amb l'objectiu d'exposar quines eren les seues vinculacions i motivacions tant amb el curs com amb l'Empresa Familiar.

“L'Empresa Familiar són valors, són relacions interpersonals, i això és alguna cosa que hem de recordar sempre”

Pilar González

Pilar també va exposar aquells 3 components que defineixen les actituds, els components cognitius, afectius i volitius; i cadascun dels components van ser relacionats amb alguna de les sessions del Curs d'Ocupabilitat, fent veure als assistents que durant el curs estaran presents tots els components que emboliquen a l'actitud.

Per a finalitzar la seua sessió, Pilar va acabar fent esment a l'ocupabilitat i els seus indicadors, entre els quals destaquen, els factors individuals, les circumstàncies personals i els factors externs.

Per part seua, Victoria Casañ va plantejar una sessió molt dinàmica i positiva sota el títol “La perspectiva de l'ocupador”. Primerament, Victoria va començar comptant les seues experiències en el món laboral quan va passar de treballar en una empresa no familiar multinacional com Deloitte, a treballar en Grefusa, una empresa familiar valenciana.

Posteriorment, Victoria va esmentar els 7 valors que disposen tots els treballadors de *Grefusa, exposant que: “La nostra manera de relacionar-nos està molt marcada per la transmissió dels valors que se'ns inculca.”

“La proximitat amb el treballador és clau per a nosaltres, l'aconseguim a través d'activitats com a tornejos de pàdel, carreres de running i tallers per als fills dels empleats…”

Victoria Casañ

Per a tancar la seua sessió, Victoria va exposar tota la informació i els avantatges del Programa de Captació de Talent Jove que du a terme la companyia animant als assistents al curs a participar.

Divendres que ve comptarem amb Carlos Ochoa (Soci Àrea Dret Mercantil de Broseta Abogados) i Pilar González (Professora Psicologia UV) per a parlar-nos de “Comprendre les particularitats legals de l'Empresa Familiar” i “Estratègies de Mediació i Gestió de Conflictes en l'Empresa Familiar”

La Cátedra de Empresa Familiar de la Universitat de València (CEFUV), promoguda per la Asociación Valenciana de Empresarios (AVE), la Escuela de Empresarios (EDEM), el Instituto Valenciano para el Estudio de la Empresa Familiar (IVEFA), el Instituto de la Empresa Familiar (IEF) y la Universidad de Valencia (UV), y compta amb el actual patrocini de BANKIA y BROSETA ABOGADOS.