Logo de la Universitat de València Logo Càtedra Jean Monnet. Serveis Econòmics d'Interés General en el marc de la cohesió social i territorial Logo del portal

Obert el termini de matrícula per a la inscripció en el curs Serveis d'interés general en el marc de la Unió Europea

  • 15 de juliol de 2022
Imatge predissenyada

El curs presencial, que començarà a l'octubre, consta de 20 hores lectives i és gratuït per als assistents. Serà impartit per la professora María Jesús García (Dret Administratiu) i va dirigit a tots aquells interessats en l'estudi dels serveis d’interés econòmic.

La professora de Dret Administratiu María Jesús García García, directora de la Càtedra Jean Monnet "Services of General Economic Interest in the framework of social and territorial cohesió" impartirà a l'octubre el curs “Serveis d'Interés General en el marc de la Unió Europea”.

La inscripció al curs es pot realitzar via online i no comporta cap despesa per als assistents ja que el curs està finançat a càrrec de la Càtedra amb fons europeus.

El curs va dirigit a tots aquells que vulguen aprofundir en l'estudi d'aquesta matèria, tant estudiants grau, de postgrau o graduats, professionals exercint en alguna branca d'activitat relacionada amb els serveis d'interés general, així com al públic en general en tant consumidors i usuaris, ja que la legislació europea relacionada amb els serveis d'interés econòmic s'aplica a moltes àrees d'activitat, com ara electricitat, subministrament d'aigua, transport públic, serveis postals, serveis bancaris bàsics, serveis postals, i en alguns casos sanitat i serveis socials, per citar només uns pocs, que tenen com a subjectes destinataris als consumidors. Així doncs, el curs proporcionarà coneixements per als futurs professionals, o professionals ja en actiu en un àmbit d'activitat en creixent demanda en el mercat de treball.

Les 20 hores lectives de les quals consta el curs es dividiran en 7 blocs temàtics: els serveis d'interés econòmic general (SIEG); la regulació jurídica dels SIEG i el seu règim competencial; el dret de la regulació econòmica; el servei públic i el mercat regulat; el règim de les excepcions a les regles del mercat interior i la competència; la col·laboració públic-privada en la gestió dels SIEGE; i la normativa comunitària de contractació.

Més informació