Logo de la Universitat de València Logo Càtedra Jean Monnet. Serveis Econòmics d'Interés General en el marc de la cohesió social i territorial Logo del portal

El Mòdul Jean Monnet per a la integració de la ciutadania en la democràcia europea organitza el seminari “Reptes per a la democràcia de la UE”

  • Unitat Web i Màrqueting
  • Cristina Soriano Cabellos
  • 2 de març de 2023
Seminari

Els pròxims dies 8 i 9 de març, en l'Aulari Nord del Campus de Tarongers, se celebra aquesta trobada que pretén analitzar els desafiaments que enfronta la democràcia de la Unió Europea, la participació de la ciutadania i el sufragi. L'acte es podrà seguir des de zoom en streaming.

La jornada del dimecres 8 de març donarà començament a les 10:30 hores, a l'aula 305 de l'Aulari Nord del Campus de Tarongers i es podrà seguir en streaming mitjançant Zoom:

ID de reunió: 929 4748 2136
Codi d'accés: 694059
Enllaç d'accés a zoom

El professor Valentín Bou Franch, catedràtic de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals (UV) impartirà la conferencia “Nacionalitat estatal i ciutadania europea”.

A continuació, María Torres Pérez, professora del Departament de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals (UV) centrarà la seua intervenció en el dret de sufragi actiu i passiu al Parlament Europeu.

El professor Luis Jimena Quesada, catedràtic de Dret Constitucional (UV) i jutge “Ad hoc” en el Tribunal Europeu de Drets Humans, oferirà una xarrada sobre els “Desafiaments de les modalitats de democràcia directa a la UE”.

Des d'Itàlia arriba la següent conferència, la professora Angela María Romito de la Universitá degli Studi di Bari Aldo Moro oferirà la seua perspectiva de la participació ciutadana en la reforma de la Unió Europea en una xarrada titulada “Citizens' participation to the EU reform: new model, old problems”.

L'última ponència de la sessió serà a càrrec de la professora María Jesús García García (Dret Administratiu UV), que abordarà la “Integració dels ciutadans en la democràcia europea”.

El seminari continuarà amb un taller el 9 de març, a les 10:30 hores, a l'aula 111 de l'Aulari Nord. El workshop estarà dirigit per la professora María Jesús García, directora del Mòdul Jean Monnet Citizens´Integration into European Union Democracy.

Aquest seminari ha sigut organitzat pel Mòdul Jean Monnet Citizens’ Integration into European Union Democracy (Projecte 101047164– CitEUdem) finançat pel programa Erasmus + de la Unió Europea. Col·laboren la Càtedra Jean Monnet Strengthening European Values – SEV (Projecte 101048075-SEV) de la Universitat de València i el Mòdul Jean Monnet EU Global (Projecte 101085406) de la Facultat de Dret de la UV.

Imatges: