Logo de la Universitat de València Logo Càtedra Jean Monnet. Serveis Econòmics d'Interés General en el marc de la cohesió social i territorial Logo del portal

La Càtedra Jean Monnet SIEGE organitza el seminari internacional 'La reforma dels Tractats’

  • Unitat Web i Màrqueting
  • 20 de setembre de 2023

La primera de les dues sessions tindrà lloc dilluns 25 de setembre a la Sala Miaja de la Muela, Facultat de Dret de la UV a les 12:00 hores.

Cartell del seminari

 

La Càtedra ‘Jean Monnet. Serveis Econòmics d'Interés General en el marc de la cohesió social i territorial (SIEGE)’ ha organitzat el seminari internacional “La reforma dels tractats: cap a una major legitimitat democràtica i majors garanties en el dret d'accés als serveis econòmics d'interés general a l'Europa social”.

El seminari constarà de dues sessions que tindran lloc el 25 de setembre i el 2 d'octubre a la Facultat de Dret de la UV, és gratuït i permet les modalitats d'assistència presencial i en línia.

Gabriel Moreno González, professor de Dret Constitucional de la Universitat d'Extremadura, obrirà la primera jornada amb la ponència “Democràcia constitucional i integració econòmica: cap a una Unió Europea Social”. Per la seua banda, la directora de la Càtedra, la professora Mª Jesús García García, participarà també a la sessió amb la ponència "L'accés als serveis d'interés econòmic general com a dret social dels ciutadans europeus".

PROGRAMA DE LA PRIMERA SESSIÓ

  • Democràcia constitucional i integració econòmica: cap a una Unió Europea social. Gabriel Moreno González.
  • Legitimitat constitucional de la Unió Europa i reforma dels tractats: la federalització d'Europa. Diego González Cadenas.
  • Les (irreversibles?) qüestions que impedeixen una Europa federal. Roberto Viciano Pastor.
  • L'accés als serveis d'interés econòmic general com a dret social dels ciutadans europeus. María Jesús García García.
  • 30 anys de missions d'observació electoral al voltant del món. Regis Dandoy.

 

Dades d'accés a la primera jornada del seminari en streaming mitjançant Zoom

Programa
Programa I

Seminari 2 d'octubre de 2023

Més informació:

Programa II
Programa II

Organitza:

  • Módulo Jean Monnet New perspectives on the reform of the european union and its treaties: institutions, fundamental rights and economic governance (101085073-UEx_EUReform)
  • Cátedra Jean Monnet Services of General Economic Interest in the framework of social and territorial cohesion (101047166 - SGEI-EU)
  • Cátedra Jean Monnet Observing democracy: The impact of EU election assistance and observation on the quality of democracy (101048218- DemObsEU)
Fotografía durante el evento
Fotografía durante la primera sesión

 

Imatges: