Logo de la Universitat de València Logo Càtedra Jean Monnet. Serveis Econòmics d'Interés General en el marc de la cohesió social i territorial Logo del portal

La professora María Jesús García imparteix una conferència a Quart de Poblet sobre drets dels ciutadans en la democràcia europea

  • 23 de març de 2023
Conferència a Quart de Poblet

La directora del Mòdul Jean Monnet Citizens´ integration into European Union democracy, María Jesús García García, va oferir el passat 22 de març una xarrada titulada ‘Drets dels ciutadans en la democràcia europea’ a la Casa de la Cultura de Quart de Poblet.

L'esdeveniment va comptar amb un nodrit grup d'assistents, inscrits en el programa Unisocietat Quart de Poblet de la UV, així com públic en general, i van estar també presents membres de l'Ajuntament de Quart.

La jornada es va centrar en explicar els drets polítics i democràtics dels ciutadans europeus amb l'objectiu de promoure la implicació i participació ciutadana i difondre la perspectiva comunitària dels ciutadans europeus com a manera de contribuir a ‘fer Europa’ creant un sentit d'identitat i pertinença a una comunitat política.

La conferència va proporcionar al públic assistent coneixements sobre els drets democràtics en l'àmbit de la Unió Europea, així com sobre la manera d'exercir-los davant les Institucions europees i davant els estats membres de la UE.

Després de la conferència es va propiciar la participació del públic, que va intervindre plantejant dubtes i qüestions referents a la seua condició de ciutadans i als seus drets democràtics. Així mateix es va promoure el debat amb el públic que va participar activament en la discussió sobre alguns aspectes d'actualitat en l'àmbit comunitari.

Aquesta xarrada va comptar amb la participació del Mòdul Jean Monnet Integració de la ciutadania en la democràcia de la UE, i ha sigut organitzada pel Vicerectorat de Cultura i Societat, l'Ajuntament de Quart de Poblet, la Diputació de València i Caixa Popular, en el marc del programa Unisocietat.