Logo de la Universitat de València Logo Càtedra Jean Monnet. Serveis Econòmics d'Interés General en el marc de la cohesió social i territorial Logo del portal

La trobada entre la UV i la Universitat de San Francisco de Quito (Equador) conclou amb èxit de participació

  • 27 de juny de 2023
Organitzadors del seminari

El seminari internacional sobre ‘La ciutadania i serveis econòmics d'interés general en el marc de la integració econòmica i social’ es va celebrar els dies 20 i 26 de juny en la seu de la Universitat San Francisco de Quito a València.

La trobada va ser organitzada per la Càtedra Jean Monnet. Serveis Econòmics d'Interés General en el marc de la cohesió social i territorial (101047166 - SGEI-EU) i la Càtedra 'Jean Monnet Observant la democràcia: l'impacte de l'assistència i observació electoral de la UE en la qualitat de la democràcia' (101048218- DemObsEU).

Les dues jornades van comptar amb la presència de membres d’ambdues comunitats universitàries, que van debatre sobre la importància de la normativa europea sobre SGEI i sobre el dret dels ciutadans a accedir a aquests, reconegut en l'article 36 de la Carta de Drets Fonamentals de la UE.

A més, es va analitzar la importància de les normes comunitàries sobre protecció dels consumidors en la seua aplicació a aquests serveis essencials, com a garantia d'un accés universal, assequible, regular i no discriminatori als mateixos per part dels ciutadans. Així mateix, va ser objecte de consideració el seu important paper com a premissa per a la consolidació d'una cohesió, tant social com territorial a nivell europeu, en aplicació del principi de solidaritat.