Logo de la Universitat de València Logo Càtedra Jean Monnet. Serveis Econòmics d'Interés General en el marc de la cohesió social i territorial Logo del portal

Un seminari analitza la relació entre les dades obertes i el engagement de la ciutadania amb la UE

  • 26 d’abril de 2023
Workshop

Dimecres passat 19 d'abril es va celebrar al Campus de Tarongers el taller Workshop on dades obertes as a gateway to engagement at a european union level, organitzat pel mòdul Jean Monnet Citizens’.

Aquest taller, al qual van assistir joves investigadors i personal acadèmic, va abordar la importància de les dades obertes per a millorar el nivell d'interés i compromís de la ciutadania amb la Unió Europea.

El seminari va comptar amb les intervencions de l'advocat Sebastián Senior Serrano, doctorant en la Facultat de Jurisprudència de la Universitat del Rosari de Colòmbia; i Esteban López Arellano, estudiant del Màster en Drets Humans, Democràcia i Justícia Internacional de la UV. Ambdós van abordar la “Creació de xarxes de governança per a processos de desenvolupament sostenible en ecosistemes protegits”.

A continuació, la professora de Dret Administratiu de la UV i directora del Mòdul Jean Monnet Citizens’, María Jesús García García, va oferir una xarrada sobre la “interacció entre ordenaments i sistemes jurídics de protecció en matèria ambiental”.

Després de les intervencions dels ponents va haver-hi un debat molt animat sobre el dret dels ciutadans a gaudir del medi ambient i l'imprescindible paper que ha jugat la Unió Europea com a ordenament jurídic de referència en la protecció i defensa d'aquests drets i com a corretja de transmissió del dret internacional a l'ordenament jurídic dels estats membres.

Aquest workshop ha sigut organitzat pel Mòdul Jean Monet Citizens’. Integration into European Union Democracy (Proyecto 101047164– CitEUdem) i el Fòrum d'Investigació Doctoral de la Facultat de Dret de la UV.