Logo de la Universitat de València Logo Càtedra de Model Econòmic Sostenible de València i el seu Entorn (MESVAL) Logo del portal

Diàlegs MESVAL – "DADES EN LA PRESA DE DECISIONS ESPORTIVES"

  • Data: 3 de desembre de 2021
  • Lloc: Complex Esportiu-Cultural Petxina
  • Detall: La competició esportiva, independentment de l'esport, ha canviat molt en els últims anys i, l'evolució es preveu extraordinària. La grandària del mercat mundial de l'analítica esportiva es va valorar en 885,0 milions de dòlars sol en 2020. A més, s'espera que s'expandisca a una taxa de creixement anual composta del 21,3% de 2021 a 2028 segons l'estudi de l'empresa Grand View Research. Cossos tècnics i directius dels equips s'han adonat de la importància de les dades sobre el terreny i, de la seua possible combinació amb les dades fora del camp per a dur a terme els seus processos de presa de decisions.

 

Diàlegs MESVAL – "ESTRATÈGIA ESPANYA 2050. FONAMENTS I PROPOSTES PER A UNA ESTRATÈGIA NACIONAL DE LLARG TERMINI"

  • Data: 3 de desembre de 2021
  • Lloc: Sala Sánchez Ayuso - Facultat d'Economia
  • Detall: El professor José Emilio Boscá va realitzar prèviament una exposició de l'informe “Estratègia Espanya 2050” i de la pertinència de la seua realització per a millorar la competitivitat el país. Després d'aquesta primera part, Julio Olmos, va realitzar una excel·lent exposició de les actuacions que estan duent-se a terme per part de l'Ajuntament i que estan alineades amb l'Estratègia 2050. Amb posterioritat els ponents, primer Sara Baliña i després Lluís Deu, van relatar a l'auditori els detalls d'algunes parts de l'informe i de les dificultats d'implantació.

 

Diàlegs MESVAL – "RESILIÈNCIA I INNOVACIÓ EN EL SECTOR GASTRONÒMIC VALENCIÀ: L'IMPACTE DE LA COVID-19"

  • Data:  25 d'octubre de 2021
  • Lloc: Sala d'actes de la Facultat de Farmàcia
  • Detall: Després d'una primera intervenció del professor Nacher en la qual va fer un repàs històric sobre la importància de la gastronomia en la cultura i el turisme, els responsables Quique Dacosta van exposar de manera brillant els reptes del sector i molt especialment les respostes innovadores que la seua empresa ha hagut de desenvolupar per a resistir la pandèmia i els reptes que s'estan plantejant per a adaptar-se als canvis de gustos i hàbits de la clientela

 

Diàlegs MESVAL – "CAP A UNA ECONOMIA MÉS HUMANA I SOSTENIBLE: PROPOSTES I DESAFIAMENTS"

  • Data: 22 d'octubre de 2021
  • Lloc: Sala Sánchez Ayuso - Facultat d'Economia
  • Detall: El dialogue va iniciar amb un breu resum del que és el llibre “Una Economia per a l'esperança”, sent l'autor, Enrique Lluch, professor del CEU, València. El llibre parla de 10 premisses que considera derivaves del que es diu “saviesa ancestral” i que són les que suporten i que donen consistència a la seua visió. El dialogue es va basar en la premissa que tracta de la cerca del convenciment i no dels incentius, i que aquests incentius no tenen sempre els efectes desitjats.
    El paradigma que es proposa en el llibre va enfocat a “alimentar el costat bo de les persones abans que intentar de domar el dolent”. Un dels objectius econòmics alternatius va a proposar abandonar l'objectiu de creixement econòmic per a poder va rostir, dirigir-los a una situació en què tots tinguen suficient per a poder viure dignament, tant els d'ara com la generació futura, la qual cosa implica i té, una visió de sostenibilitat.

 

Diàlegs MESVAL – "EMPLOYEE EXPERIENCE: DIGITALITZA'T"

  • Data: 15 d'octubre de 2021
  • Lloc: Saló de Graus - Facultat d'Economia
  • Detall: En aquest diàleg els assistents van poder conéixer a través de l'experiència dels responsables especialitzats en Recursos Humans de distingides empreses (Consum i Happÿdonia) com la tecnologia i els sistemes de comunicació afecten concretament les experiències de l'empleat, sent la “ex”, una estratègia clau quant a temes de fidelització del gestió del talent es parla.

Diàlegs MESVAL – "EL CAMÍ DE L'EMPRENEDOR"

  • Data: 13 de maig de 2021
  • Lloc: Aulari Sud + online
  • Detall: Diego Moya, Head of Fitness Vertical - JEFF App, va ser l'encarregat d'impartir la sessió que va estar moderada pel professor del Departament de Comercialització i Investigació de Mercats de la Facultat d'Economia, Antonio Marín. En la sessió es va destacar la importància de ser constant i creure en la teua idea de negoci en l'hora de desenvolupar un producte/servit. A més, va assenyalar que una de les principals claus per a la supervivència i èxit dels
    negocis se sustenta en el “Equip”.