Logo de la Universitat de València Logo Càtedra de Model Econòmic Sostenible de València i el seu Entorn (MESVAL) Logo del portal

Direcció de la càtedra

José Manuel Pastor Monsálvez, Director de la Càtedra Model Econòmic Sostenible de València i el seu entorn.

Llicenciat i doctor (premi extraordinari) en C. Econòmiques i Empresarials per la Universitat de València, Catedràtic d'Universitat del Departament d'Anàlisi Econòmica i investigador de l'Institut Valencià d'Investigacions Econòmiques.


Els seus camps d'especialització són l'economia de l'educació, economia regional i economia bancària. Ha sigut investigador visitant en la Florida State University (els EUA) i en el College of Business, Law, Education and Social Sciences de la Universitat de Bangor (el Regne Unit), així com consultor extern del Banc Mundial. Ha publicat més de 40 llibres en col·laboració i 75 articles en revistes científiques especialitzades.   Investigador principal de diversos projectes competitius i de projectes amb empreses i AA.PP., de projectes del Pla Nacional d'Investigació del Ministeri de Ciència i Tecnologia, coordinador d'un Grup d'Innovació Educativa consolidat i director de diversos projectes d'innovació educativa. Posseeix cinc sexennis, quatre d'investigació i un de transferència, reconeguts pel Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats.

Ha sigut vicedegà de Pràctiques i Relacions amb l'Empresa i l'Economia i vicedegà de Comunicació i Relacions amb l'Empresa de la Facultat d’Economia d'eixa universitat (2011-2015). És membre del Consell d'Administració del Centre d'idiomes de la Universitat de València, patró de la Càtedra de Cultura Empresarial de la Universitat de València, patró de la Fundació General de la Universitat de València i director de la Càtedra MESVAL de la Universitat de València.

Ha estat Degà de la Facultat d’Economia de la Universitat de València durant el periode 2015-2021.