Objectius
- Anàlisi de contaminants alimentaris i d'origen ambiental en aliments
- Monitoratge de contaminants alimentaris i d'origen ambiental i els seus metabòlits en mostres biològiques
- Identificació no dirigida de contaminants procedents de la dieta en mostres biològiques
- Mitigació de contaminants en aliments mitjançant tècniques de conservació alternatives
- Utilització de models cel·lulars, models 2D i 3D
- Eines computacionals per a investigar de manera predictiva el MoA en diferents òrgans i teixits
- Caracterització dels processos bioquímics i moleculars que produeix citotoxicitat, estrés oxidatiu, genotoxicitat i inmunotoxicitat després de l'exposició a contaminants
- Mecanismes d'acció tòxica a nivell cel·lular
- Estudi de l'estrés oxidatiu induït per contaminants i mecanismes de defensa cel·lular i per antioxidants presents en la dieta (vitamines,carotenoides i polifenols)
- Avaluar els possibles riscos toxicològics associats a la ingesta d'aliments amb contaminants alimentaris o ambientals