Alumni UVFundació GeneralUniversitat de València Logo del portal

‘Brooklyn Follies’, la tragicomèdia de Paul Auster, a anàlisi en el Club de Lectura d’Alumni UV

  • 10 de febrer de 2016
Paul Auster

El Club de Lectura d’Alumni UV ha debatut, al febrer, sobre la novel·la ‘Brooklyn Follies’, de Paul Auster, potser una de les més lloades pels lectors. Els membres del Club es reuniren el passat dia 9, a les 18 hores, a la seu habitual: la Biblioteca Municipal ‘Palau de l’Exposició’.

Segons va escriure José María Guelbenzu en diari ‘El País’, aquesta obra de Paul Auster “és una comèdia, un conte de fades. És la història d’un home que torna a Brooklyn (Nova York) per a morir tranquil, però en aquest procés coneix tota mena de personatges i enfronta situacions que el retroben amb la vida. Un món d’éssers normals i amb problemes que descobreixen el costat bo de les coses”.

Efectivament, com diu Guelbenzu, ‘Brooklyn Follies’ narra la història d’un home que torna a casa per a morir tranquil. Nathan Glass, el protagonista d’aquesta novel·la, sobreviu a un càncer de pulmó i a un divorci, i ara pensa en escriure un llibre abans de la seua fi. S’enamora de la cambrera del bar del barri i coneix un homosexual culte, que no és qui diu ser, en la llibreria que freqüenta. Així, va connectant amb una sèrie de personatges i comença a estimar la vida al seu barri de la infància. Nathan se n’adona així que no ha tornat per a morir, sinó per a viure.

Per a formar part del Club, les persones interessades han de contactar primer amb l’oficina Alumni UV (96 353 10 70 o amics@uv.es). És una activitat gratuïta.

Dia: 6 de febrer.
Hora: 18 hores.
Lloc: Biblioteca Municipal ‘Palau de l’Exposició’ (Galícia 1, València).
Llibre: ‘Brooklyn Follies’, de Paul Auster.

Llista d'enllaços: