Fundació GeneralUniversitat de ValènciaAlumni UV Logo del portal

  • Rectorat de la UV

El col·lectiu Alumni farà una visita guiada al Monestir de Sant Miquel dels Reis i a la Biblioteca Valenciana

  • 2 de setembre de 2019
Monestir de Sant Miquel dels Reis

El proper 26 de setembre el col·lectiu Alumni farà una visita guiada per a conèixer els diferents indrets que componen el Monestir de Sant Miquel dels Reis seu actual de la Biblioteca Valenciana. La visita gratuïta es conformarà amb un mínim de 12 participants i un màxim de 20 i cada Alumni podrà portar un acompanyant. S'haurà de fer la reserva prèvia telefonant a l'oficina Alumni.

Al web de la Biblioteca Valenciana ens conten el següent:

“El que hui coneixem com a antic monestir de Sant Miquel dels Reis és una realitat arquitectònica i històrica complexa en què es reunixen: una alqueria islàmica; un monestir cistercenc, Sant Bernat de Rascanya; un monestir jerònim, Sant Miquel dels Reis, i un complex penitenciari. Tots estos edificis es van construir de manera escalonada al llarg del temps i van anar modificant, transformant, ampliant i, també, demolint part de les construccions preexistents.

L'any 1545, el duc de Calàbria va obtindre del papa Pau III una butla per la qual se suprimia l'orde cistercenc al monestir de Sant Bernat de Rascanya i s'instaurava en lloc seu l'orde jerònim. El monestir va passar a denominar-se a partir d'eixe moment Sant Miquel dels Reis.

Les mesures desamortitzadores de 1835 van comportar la dissolució definitiva de la comunitat jerònima de Sant Miquel dels Reis. Totes les seues propietats, incloent-hi el monestir, van passar a ser propietat de l'Estat.  partir d'esta data l'edifici va quedar en un estat de quasi abandonament i sense un ús definit. El 1843 va ser venut a un particular que tenia la intenció de demolir-lo. Encara que es van proposar diversos usos per al conjunt arquitectònic, cap d'estos no es va fer realitat fins al 1857, any en què es va habilitar com a asil de mendicitat”

 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies