Alumni UVFundació GeneralUniversitat de València Logo del portal

El 17 de novembre el col·lectiu AlumniUV visitarà la Capilla Sixtina del Maestrat

  • 25 d’octubre de 2019
Sostre Ermita de la Mare de Déu de l'Avellà

El proper diumenge 17 de novembre, el col·lectiu Alumni farà una excursió de dia al conjunt d'ermitoris templers del Maestrat. Una visita que inclou el guia i el bus i que serà acompanyada per Enric Català, expert en Història de l'art. La inscripció està oberta i s'ha de telefonar directament a Fil-per-Randa.

Com que la terra de l’Alt Maestrat no és especialment fèrtil i els terrenys aprofitables agrícolament són escassos, des d’antuvi, la unitat econòmica tradicional s’ha ordenat al voltant dels masos. Aquests són edificis aïllats relativament llunyans els uns dels altres i habitats normalment per una unitat familiar. Aquesta singularitat ha proporcionat la creació de desenes d’ermitoris, llocs de culte fortificats, capaços d’albergar els masovers en trànsit, atés el risc d’agressió que existia en aquell temps.familiar d’elaboració de grans vins negres, en 25 hectàrees de vinya.
 

Eixida a les 08:00 h de Nuevo Centro. Trasllat a Albocàsser i visita de l’ermitori de Sant Pau, edifici renaixentista amb hostatgeria i un dels millors murals de grisalles del Maestrat. Tot seguit Catí, amb un conjunt patrimonial d’excel·lència, de què destaca la llotja i l’església gòtica primitiva. A la vesprada l’ermita de la Mare de Déu de l’Avellà, lloc enigmàtic i d’una exuberància decorativa barroca, amb daurats i pintures al fresc. És coneguda com la Sixtina del Maestrat.

El preu de l'activitat es de 28 euros i inclou el guia i el bus. El dinar serà opcional.

Recorda portar sempre el teu carnet d'Alumni. En totes les passejades i excursions, els tiquets d’entrada si s’han de pagar, no estaran inclosos.

Consulta en l'enllaç totes les Activitats del mes de Novembre.