Alumni UVFundació GeneralUniversitat de València Logo del portal

‘En el último azul’ de Carme Riera obri les lectures del Club QUIJOTE d’Alumni UV el 2022

  • Fundació General UV
  • 12 de gener de 2022
Carme Riera.
Carme Riera.

Carme Riera va tornar a protagonitzar un dels clubs de lectura d’Alumni UV. En aquella ocasió, es tractava del primer Club QUIJOTE del 2022, 11 de gener, que es va reunir al Col·legi Major Rector Peset per a debatre sobre la novel·la més ambiciosa i reeixida de l’escriptora mallorquina, ‘En el último azul’.

És en aquest llibre on Carme Riera aconsegueix situar al lector, per molt entés que siga, per molt que conega la història, davant la meravella del descobriment de la literatura, de la força subjugant de la narració. I ho fa a través de la història dels jueus conversos de Mallorca a la fi del segle XVII i la seua persecució per la Inquisició.

L’autora recrea ací com van viure i van morir els membres d’aquest col·lectiu, en un món en el qual s’entrecreuen inquisidors, aristòcrates, comerciants, llauradors, bandolers o dones venals, oferint un ampli mosaic d’esdeveniments, en la trama dels quals el lector queda atrapat des de les primeres pàgines.

‘En el último azul’ va guanyar el Premi Josep Pla de narrativa (1994), el Premi Nacional de Narrativa (1995) i el Premi Nacional de les Lletres Espanyoles (2015), entre altres guardons, i és considerada una de les obres més representatives de la literatura catalana recent.

El Club QUIJOTE té previstes dues lectures més durant aquest primer trimestre de l’any: ‘Stoner’ de John-Williams, l’1 de febrer, i ‘Nada’ de Carmen Laforet, l’1 de març.

Llista d'enllaços: