
Els torrons o polvorons sense sucre poden semblar una opció encertada per a aquells que busquen cuidar la seua salut en estos dies. Però la realitat és que no són més interessants nutricionalment o menys densos energèticament que les seues versions clàssiques.
Encara que estos productes poden mancar de sucres afegits, sovint es compensa amb un augment en altres components, com a edulcorants i/o greixos que poden no ser interessants a nivell nutricional. Els edulcorants poden produir simptomatologia digestiva com a gasos i inflor i/o efecte laxant. Al seu torn, per a aconseguir la textura i sabor dels torrons sense sucres sovint s'afigen greixos saturats o olis vegetals hidrogenats, els quals s'ha observat que són perjudicials per a la salut cardiovascular.
Si el nostre objectiu és controlar el pes tampoc seria una bona opció, ja que és semblant a nivell calòric. Per exemple, si comparem un torró de gemma torrada (*526Kcal/*100g producte) amb la seua versió sense sucres (*480Kcal/*100g producte) veiem que la diferència és tan sols de 46 *Kcal menys. És a dir, les *kcal s'han reduït simplement un 9%.
El més encertat, seria triar la versió que més gaudim i consumir-les amb moderació, ja que ni l'opció tradicional ni l'opció sense sucre serien opcions interessants.