Alumni UVGeneral FoundationUniversity of Valencia Logo del portal

El Club de Lectura d’Amics analitza ‘El mar’ de John Banville

  • June 4th, 2014
Club de lectura

L’obra guanyadora del Premi Man Booker 2005 ha captat aquest dimarts, 3 de juny, l’atenció del Club de Lectura d’Amics i Antics Alumnes de la Universitat de València. La novel·la ‘El mar’, de John Banville, ha sigut l’objecte de debat en aquesta ocasió: quins són els fantasmes que persegueixen el protagonista, un historiador de l’art, anacoreta, desconcertat… Com enfrontar-se al dol, la pèrdua, la solitud…

El Club de Lectura d’aquest mes no va tindre lloc al centre de reunió habitual, la Biblioteca Municipal ‘Palau de l’Exposició’, ni tampoc a l’hora de costum, sinó que els lectors i les lectores es trobaren, a les 17:30 hores, a l’edifici de la Fundació General de la Universitat de València, seu d’Amics i Antics Alumnes, ubicat al carrer Amadeu de Savoia, 4 – 7ª planta, València.

Aquest canvi s´ha degut a l’inici d’una nova iniciativa del col·lectiu de la Universitat de València anomenada ‘Alumni Comparteix’ i que va arrancar, com a avantsala de la programació oficial que començarà a partir del pròxim setembre, aquest mateix dia, a les 18:30 hores amb una xarrada sobre el Modernisme a Europa, Catalunya i València.

La novel·la ‘El mar’, de John Banville, és una commovedora meditació sobre la pèrdua i el poder redemptor de la memòria. És el relat del protagonista, Max Morden, un historiador de l’art i recent anacoreta, que transcorre durant el seu retir a un poble costaner.

John Banville (Wexford, 1945) és un novel·lista irlandés i un dels talents més importants de la llengua anglesa. També escriu novel·la negra, sota el pseudònim de Benjamin Black, i teatre. Va publicar per primera vegada en 1970, una recopilació de relats, i en 1989 va ser finalista del Premi Man Booker amb el títol ‘El libro de las pruebas’.

Per a participar en el Club de Lectura d’Amics i Antics Alumnes només cal ser membre del col·lectiu de la Universitat de València.

Dia: 3 de juny.
Hora: 17:30 hores.
Lloc: Fundació General de la Universitat de València, carrer Amadeu de Savoia, 4 – 7ª planta, València.
Llibre: ‘El mar’, de John Banville.

El pròxim Club de Lectura d’Amics i Antics Alumnes es reunirà el dia 1 de juliol per a debatre sobre la novel·la ‘El informe Brodeck’, de Philippe Claudel, guardonada amb el prestigiós premi Goncourt des Lycéens 2007 i instal·lada en les llistes de llibres més venuts des de la seua publicació.

La participació en el Club de Lectura és gratuïta i exclusiva per als membres d’Amics i Antics Alumnes de la Universitat de València, els quals han d’enviar un correu electrònic a amics@uv.es per a inscriure-s’hi.