Alumni UVGeneral FoundationUniversity of Valencia Logo del portal

El col·lectiu Alumni visitarà la Toscana valenciana i la Bastida de les Alcusses a Moixent

  • September 30th, 2019
Bastida de les Alcusses, Moixent

El proper 20 d'octubre, el col·lectiu Alumni s'endinsarà en les terres dels Alforins, batejades no gens exageradament com la Toscana valenciana i pel matí visitarà el poblat ibèric de la Bastida de les Alcusses. El tiquet inclou el bus, el guia i l'assegurança de viatge. El dinar serà opcional. S'ha de telefonar a Fil-per-Randa per a inscriure's.

Vins guerrers. El pla de les Alcusses ha sigut batejada amb el nom—i no és gens exagerada l’expressió— de “la Toscana valenciana”. Una passejada ens permetrà comprovar-ho. Alguns xiprers esparsos, les extensions de vinya, les ondulacions del terreny, antigues fites i masos del XVIII i del XIX —situats sobre pujols menuts— ens remeten a paratges de la Toscana com Carmignano o la Val d’Orcia, pintats pels artistes del quattrocento italià.

Eixida a les 08.00h de Nuevo Centro. Visita del poblat ibèric de la Bastida de les Alcusses. Fantàstic indret que permet una completa visió del món ibèric: visitarem una casa reconstruïda íntegrament tal com era fa més de 2.500 anys. Ruta verda: 2 hores sense dificultat, passejada per caminals entre vinyes. A la vesprada, el celler del Roure, xicoteta empresa familiar d’elaboració de grans vins negres, en 25 hectàrees de vinya.

Ens acompanyarà Xavier Vidal, arqueòleg.

Consulta en l'enllaç totes les Activitats del mes d' Octubre.