Alumni UVGeneral FoundationUniversity of Valencia Logo del portal

El dijous 28 de novembre el col·lectiu Alumni visitarà el monestir de Santa Maria de la Pobla de Benifassà

  • November 8th, 2019
Cartoixa Santa Maria de Benifassà

El proper dijous 28 de novembre el col·lectiu Alumni visitarà el monestir de Santa Maria de la Pobla de Benifassà. La visita serà guiada per Joan Grifoll i el preu inclou el guia i el bus .

La vida dels pobles i dels habitants d’aquesta xicoteta subcomarca, alta i tancada per muntanyes, allunyada i defesa del brogit mundà, ha estat sempre referenciada pels diferents avatars que ha sofrit el monestir fundat per l’orde del cister en època medieval. Situat en un tossal, al centre de la Tinença, ha marcat i marca el ritme d’uns pobles amb un sol carrer i uns quants vells conversant a la porta de casa, mentres prenen el sol.

Eixida a les 08:00 h de Nuevo Centro. Només els dijous podem visitar el monestir. La llei de patrimoni obliga els propietaris dels monuments declarats BIC a obrir alguns dies al mes. És el cas de la cartoixa de Benifassà. Fredes de bella estampa, està construït sobre un tossal abocat a l’abisme entre el monestir de Santa Maria i la Faixa del Rei. El Bellestar, bastit sobre el cim d’un pujol arredonit i amb vessants esglaonades i plantades d’ametlers. Hi ha moltes cases restaurades i una petita església, que sembla datar del segle XIII.

El cost de l'activitat es de 28 euros i el dinar es opcional. Has de fer la reserva en Fil-per-Randa. Registra't al seu web i tindràs tota la informació.

Recorda portar sempre el teu carnet d'Alumni.

Consulta en l'enllaç totes les Activitats del mes de Novembre.