Alumni UVGeneral FoundationUniversity of Valencia Logo del portal

Els orfes de l’imperi anglés, en el Club de Lectura d’Amics i Antics Alumnes del desembre

  • December 4th, 2013
Club de lectura

La Biblioteca Pública Municipal ‘Palau de l’Exposició’ va acollir dimarts, 3 de desembre, la tercera reunió del Club de Lectura d’Amics i Antics Alumnes de la Universitat de València. En aquesta ocasió es posà en comú el text ‘El viejo juez’, de la britànica Jane Gardam, una història que rescata els nomenats “orfes de l’Imperi”.

El Club, format per més d’una vintena de sòcies i socis, desentranyà la narració de Gardam que conta la història d’aquells xiquets que els funcionaris colonials enviaven a la metròpolis perquè es criaren amb parents llunyans o famílies d’acollida. Dins d’aquest marc, l’autora aborda un dels seus temes favorits i que el Club durà a debat: la relació entre la vida interior –records suprimits, anhels i fantasies– i les màscares públiques que adopta l’ésser humà en la seua existència diària. Aquesta relació es plasma en el protagonista de la novel·la, Sir Edward Feathers, advocat i, més tard, magistrat, qui, a poc a poc, va mostrant una personalitat tan complexa com fascinant.

‘El viejo juez’ (Salamandra, 2011) va ser finalista del Premi Orange i està considerada per molts com l’obra mestra de Gardam, escriptora de reconegut prestigi entre la crítica i els lectors de parla anglesa des de fa dècades.

La pròxima cita està programada per a dimarts, 7 de gener de 2014, en tornar de les vacances de Nadal, i el llibre que es durà a anàlisi és ‘Tierra desacostumbrada’, de l’autora hindú-americana Jhumpa Lahiri, guanyadora del Premi Pulitzer l’any 2000 per la col·lecció de contes ‘Intérprete de emociones’.

La participació en el Club de Lectura és gratuïta i exclusiva per als socis i les sòcies d’Amics i Antics Alumnes de la Universitat de València, els quals només han d’enviar un correu electrònic a amics@uv.es per a inscriure-s’hi.

Dia: 3 de desembre.
Hora: 18 hores.
Lloc: Biblioteca Municipal ‘Palau de l’Exposició’. Carrer Galícia 1, València.
Llibre: ‘El viejo juez’, de Jane Gardam.
Editorial: Salamandra.