Alumni UVGeneral FoundationUniversity of Valencia Logo del portal

Els relats de Jhumpa Lahiri, a debat en el Club de Lectura d’Amics

  • January 8th, 2014
Club de lectura

La Biblioteca Municipal ‘Palau de l’Exposició’ va acollir dimarts, 7 de gener, la quarta reunió del Club de Lectura d’Amics i Antics Alumnes de la Universitat de València. En aquesta ocasió, el debat girà entorn del títol ‘Tierra desacostumbrada’, de l’escriptora Jhumpa Lahiri.

‘Tierra desacostumbrada’ (Salamandra, 2012) és un llibre de relats, el primer dels quals li dóna el títol a l’obra. L’autora, d´origen hindú-americà, aprofita aquest gènere, el relat, per a narrar les vivències de les famílies d’ascendència bengalina als Estats Units. A més de plasmar l’experiència de la immigració, Lahiri (de pares bengalins, es va traslladar a Rhode Island, Estats Units, amb la seua família quan tenia dos anys) retrata amb summa fidelitat les vivències i les emocions que preocupen a la societat moderna. Explica històries de personatges característics per la seua delicadesa i simpatia, que han d’afrontar moments fonamentals en les seues relacions (germans i germanes, pares i fills, marits i dones, amics i amants…) i superar-los en terrenys desconeguts, entre la innocència i l’experiència.

El periòdic The New York Times va designar ‘Tierra desacostumbrada’ Millor Llibre de l’Any 2008, una obra que va posar d’acord a crítics i públic. S’estructura en dues parts. La primera compta amb cinc relats curts i sense connexió. El primer, titulat precisament ‘Tierra desacostumbrada’, introdueix a les famílies d’origen bengalí i narra les seues relacions, entre ells i amb la societat d’acolliment, deixant entreveure un matís de desarrelament i malenconia. La segona part, a diferència de la primera, consta de tres relats amb una única unitat argumental: explicats en primera persona, narra la joventut del protagonista i la seua maduresa, quan es produeix una interessant trobada.

La pròxima cita està programada per al dimarts 4 de febrer i el llibre que es portarà a anàlisi és ‘El mapa y el territorio’, de Michel Houllebecq. L’autor va aconseguir amb aquesta obra el màxim reconeixement de les lletres franceses amb el Premi Goncourt.

Dia: 7 de gener.
Hora: 18 hores.
Lloc: Biblioteca Municipal ‘Palau de l’Exposició’. Carrer Galícia 1, València.
Llibre: ‘Tierra desacostumbrada’, de Jhumpa Lahiri.
Editorial: Salamandra.