Alumni UVGeneral FoundationUniversity of Valencia Logo del portal

Martí Domínguez obri la nova temporada literària en castellà d’Alumni UV al CM Rector Peset

  • UV General Foundation
  • October 6th, 2021
Portada del llibre 'El espíritu del tiempo' i Martí Domínguez.
Portada del llibre 'El espíritu del tiempo' i Martí Domínguez.

L’escriptor i periodista Martí Domínguez va ser l’encarregat d’inaugurar la nova temporada del Club de Lectura QUIJOTE d’Alumni UV, el passat 5 d’octubre, al Col·legi Major Rector Peset. Domínguez presentà la seua darrera novel·la, ‘El espíritu del tiempo’, en el nou espai que acollirà, el primer dimarts de cada mes, les reunions del grup de literatura en castellà.

Amb la presència de l’autor, el primer Club QUIJOTE del curs va suposar una oportunitat única per a reflexionar sobre les més inquietants passions humanes. Aquesta anàlisi va tindre lloc després de la lectura d’‘El espíritu del tiempo’, un relat que recrea la vida d’un científic austríac al servei de la política nazi que es veurà obligat a escriure els seus records, revivint així tots els horrors que va cometre durant el nazisme en pro de la ciència i la medicina.

Doctorat en Biologia per la Universitat de València, Martí Domínguez ha desenvolupat el seu treball en els camps de la literatura i el periodisme. Com a biòleg, ha publicat articles i llibres divulgatius sobre botànica i entomologia. Com a escriptor, ha publicat set novel·les des del 1997 i quatre assaigs, sent reconegut amb prop d’una desena de premis, l’últim, el Premi Òmnium a la millor novel·la de l’any en català per ‘L’esperit del temps’. En l’actualitat, dirigeix la revista de divulgació científica ‘Mètode’ (UV).

Nova etapa presencial i nou espai
Així, Martí Domínguez va obrir una nova etapa per al Club QUIJOTE després de la pandèmia: la seua intervenció protagonitzà la primera reunió presencial postcovid i, a més, en un nou espai universitari, el Col·legi Major Rector Peset.

El Club té previstes dues lectures més els pròxims mesos de novembre i desembre: ‘Las tres de la mañana’ de Gianrico Carofiglio i ‘Trigo limpio’ de Juan Manuel Gil, els dies 2 i 14, respectivament.

Per a formar-ne part i participar d’aquests esdeveniments, les persones interessades han d’escriure un correu electrònic a alumniuv@uv.es

Links: