University of Valencia logo Logo General Foundation Logo del portal

Alumni UV organitza una visita arqueològica al Puntal dels Llops i una conferència sobre Hitchcock des de la psicologia analítica de Jung

  • UV General Foundation
  • March 30th, 2023
El Puntal dels Llops.
El Puntal dels Llops.

Dins del programa Alumni Comparteix d’Alumni UV, el passat mes de març, el col·lectiu d’amics i antics alumnes de la Universitat de València va organitzar dues activitats: una eixida a Olocau per a visitar el jaciment del Puntal dels Llops el dia 25 i una conferència sobre la pel·lícula ‘Con la muerte en los talones’ d’Alfred Hitchcock des de l’anàlisi psicològica de Jung el dia 29.

Després del període faller, dissabte dia 25, Alumni Comparteix proposà una eixida al Puntal dels Llops i la Casa de la Senyoria d’Olocau. El punt d’arribada es trobava situat en els contraforts meridionals de la Serra Calderona, a 427 metres d’altura, on descansa el jaciment del Puntal dels Llops i des del qual es domina un extens paisatge que abasta tot el Camp del Túria, l’Horta de València i el litoral. Es tracta d’un dels millors balcons de la vall del Túria.

Aquesta visita es realitzà guiada per l’arqueòloga i Alumni Cristina Albir i, tot seguit, continuà cap a la Casa de la Senyoria, seu de l’Oficina de Turisme d’Olocau i de la Col·lecció Museogràfica, amb materials arqueològics ibèrics. Un conjunt monumental declarat Bé d’Interés Cultural en 2001.

La segona proposta, dimecres 29, anà a càrrec de l’Alumni i psicòleg Agustín Olmos Pascual, qui va oferir una conferència, d’assistència gratuïta, sobre la pel·lícula d’Alfred Hitchcock ‘Con la muerte en los talones’.

Olmos Pascual va fer una interpretació del film protagonitzat per Cary Grant des de la psicologia analítica de Jung. ‘Con la muerte en los talones’, en les seues paraules, “té una dimensió psicològica i simbòlica important; es tracta d’un procés de transformació del protagonista que evoluciona des d’una psique personal a una altra dimensió psicològica relacionada amb els problemes de la col·lectivitat, de l’inconscient col·lectiu, i en aquest camí de transformació el protagonista caminarà “amb la mort en els talons”.

Club de Lectura i taller al Jardí Botànic
Les activitats d'Alumni UV en marc van arrancar amb una nova cita amb el Club de Lectura QUIJOTE el dia 7. El grup, que es va reunir a la Sala Gonzalo Montiel de La Nau, analitzà la novel·la ‘La liebre con los ojos de ámbar’, d’Edmund de Waal, una història sobre la seua família, els Ephrussi, originaris d’Odessa, banquers jueus riquíssims que es van instal·lar a Viena en el segle XIX des d’on crearan un imperi comercial i financer impressionant.

“Barreja de memòria i assaig, aquest extraordinari llibre s’endinsa amb exactitud i certesa en la història europea de dos segles, en què la família Ephrussi coneix la brillantor i l’enfonsament. Un document que atrapa el lector en la seua reflexió sobre la vida, les personalitats, l’art, la intel·lectualitat, la política, la guerra i el descarnat relat de la persecució de la comunitat jueva en temps de Hitler”, destacava la coordinadora del Club, l’Alumni Ana Maria Garcia Garcia.

Les persones que vulguen formar part d’aquest Club de Lectura han d’enviar aquest formulari i l’Oficina Alumni UV es posarà en contacte amb elles.

D'altra banda, el dia 9, Alumni UV va organitzar al Jardí Botànic de la Universitat de València un taller de jardineria i compost que incloïa una visita guiada per tal de “donar a conéixer un espai universitari obert al públic que té com a missió popularitzar el món vegetal fomentant el seu estudi, ensenyament, divulgació i conservació, així com també el seu ús sostenible”, assenyalaven des d’Alumni UV.

La proposta d’aquest taller pretenia estudiar el procés del compost. “El compost és la manera en què la natura recicla les parts de les plantes. La matèria orgànica és transformada a compost per l’acció de milions de microorganismes i invertebrats. En aquest taller estudiarem aquest procés, les seues fases més importants, com es fa, etcètera, i visitarem la zona de compost del Botànic. Com a pràctica mesurarem la porositat, el pH i el nivell de retenció d’aigua, i estudiarem en viu els cucs i la seua constitució amb l’observació de les seues parts principals, del vermicompostatge i de l’humus de cuc”, explicaven.

Links: