Logo de la Universitat de València Logo The Human Resources Strategy for Researchers (HRS4R) Logo del portal

La Universitat de València, en procés de renovació del segell “HR Excellence in Research”

  • Unitat Web i Màrqueting
  • 15 d’abril de 2024
Reunió d'investigadors

Des de 2017 la Universitat de València és una de les institucions reconegudes per la Comissió Europea amb este guardó, que premia l'excel·lència en la gestió de recursos humans per a la investigació.

El segell "HR Excellence in Research" (segell HR) atorga un reconeixement públic a les institucions d'investigació que han avançat en la convergència de les seues polítiques de recursos humans amb els principis establits en la Carta Europea de l'Investigador i el Codi de conducta per a la contractació d'investigadors (C&C). Este reconeixement mostra el compromís de la Universitat de València amb la implementació de procediments justos i transparents en la contractació i avaluació d'investigadors, previstos en l'Estratègia de recursos humans per a investigadors (HRS4R).

Compromís de la UV i renovació del segell

A l'abril de 2016, la Universitat de València es va adherir al Codi Europeu de Conducta per a la Contractació d'Investigadors i a la Carta Europea de l'Investigador, iniciant així la implementació de l'Estratègia de Recursos Humans per a Investigadors (HRS4R). Este és un procés continu de revisió i millora en la gestió de tots els aspectes relacionats amb la política de recursos humans de la nostra universitat. L'obtenció d'este segell implica no sols establir, sinó també mantindre al llarg del temps estàndards d'exigència en constant evolució. Estos estàndards contribuïxen a millorar les condicions laborals i la trajectòria professional dels nostres investigadors, al mateix temps que fomenten l'atracció de talent i promouen la qualitat i l'impacte de la investigació realitzada en la nostra institució.

Pròximament ens visitarà una delegació de la Comissió Europea que valorarà tant els avanços realitzats en els últims anys, com els objectius i mesures proposades pel nostre grup de treball per tal de seguir implementant els principis de la carta i el codi. La comissió decidirà si renova el reconeixement del segell a la Universitat i molt probablement realitzarà una sèrie d'observacions i recomanacions que seran integrades en un Pla d'Acció renovat. Este pla s'implementarà en els pròxims tres anys per a continuar millorant la qualitat de les nostres polítiques de recursos humans.