Logo de la Universitat de ValènciaLogo CSIC Logo del portal

Daniel Ramón, fundador de l'empresa derivada del CSIC Biopolis, premiat per la indústria nutracèutica

  • 16 de maig de 2019
Daniel Ramón en Biopolis. Fotografia de Carlos Spottorno per a El País Semanal.
Daniel Ramón en Biopolis. Fotografia de Carlos Spottorno per a El País Semanal.

El premi NutraChampion, dins dels NutraIngredients Awards 2019, reconeix a Daniel Ramón, vicepresident d’R+D en Nutrició i Salut d’ADM Biopolis, per la seua destacada contribució al desenvolupament de la ciència dels aliments i la biotecnologia. L'empresa ADM Biopolis manté un conveni de col·laboració científica amb l’I2SysBio, centre mixt del CSIC i la Universitat de València, per al desenvolupament de projectes d'investigació en l'àmbit de la biologia sintètica i de sistemes.

Daniel Ramón, fundador de l'empresa derivada (spin-off) del CSIC Biopolis, ha estat guardonat amb el premi NutraChampion, que s'atorga cada any a una de les personalitats més influents del sector nutracèutic en un certamen promogut per 270 líders industrials de tot el món. En una cerimònia celebrada a Ginebra el passat 8 de maig, el biotecnòleg Daniel Ramón va ser guardonat per "encarnar el rigor científic, l'experiència tècnica i la intel·ligència comercial" en la seua llarga carrera acadèmica i empresarial. El jurat dels premis més importants que concedeix la indústria nutracèutica, impressionat per la notable contribució de Daniel Ramón al desenvolupament de la ciència dels aliments i la biotecnologia, ha assenyalat que la seua trajectòria professional demostra que "la investigació és el motor més poderós per generar negocis sòlids, oportunitats i creixement ".

Després de rebre el guardó, Daniel Ramón, ha comentat: "Estic molt sorprès per haver rebut aquest premi ja que, si bé al llarg de la meua carrera he rebut diversos premis acadèmics, aquesta és la primera vegada que em lliuren un premi de la indústria, el que em satisfà gratament. També he de dir que aquest premi no és per a mi, sinó per a l'equip de Biopolis que treballa a València. És la unió de l'equip el que ens fa avançar cap al futur ".

Daniel Ramón és actualment vicepresident de R+D en Nutrició i Salut d’ADM Biopolis, empresa instal·lada al Parc Científic de la Universitat de València. Anteriorment va ser professor d'investigació del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) a l'Institut d'Agroquímica i Tecnologia d'Aliments (IATA) i catedràtic de tecnologia d'aliments de la Universitat de València. El 2003 va fundar Biopolis, una empresa derivada del CSIC que ha arribat a ser líder en biotecnologia. Fa dos anys el noranta per cent de la companyia va ser adquirit per la multinacional americana Archer Daniels Midland (ADM), un dels majors processadors agrícoles i proveïdors d'ingredients alimentaris del món, conservant el CSIC el deu per cent restant de l'empresa. El coordinador institucional del CSIC a la Comunitat Valenciana, José Pío Beltrán, ha comentat l'immens potencial per a la col·laboració entre ADM Biopolis i els centres del CSIC que investiguen en aliments o en altres àrees cientificotècniques.

A través de Biopolis, Daniel Ramón ha desenvolupat diversos probiòtics d'èxit i altres productes biològics que han estat llicenciats o co-desenvolupats amb altres empreses. L'empresa ADM Biopolis manté un conveni de col·laboració científica amb l'Institut de Biologia Integrativa de Sistemes I2SysBio, centre mixt del CSIC i la Universitat de València, per al desenvolupament de projectes d'investigació estratègics d'interès comú en l'àmbit de la biologia sintètica i de sistemes.