Logo de la Universitat de ValènciaLogo CSIC Logo del portal

Debat sobre el llibre 'Un planeta creatiu', de Juli Peretó

  • 26 de gener de 2023
'Un planeta creatiu', de Juli Peretó

Com va començar la vida en la Terra? Com la fabricarem en el laboratori? Són les preguntes amb què parteix Un planeta creatiu, de l'investigador en bioquímica i biologia molecular Juli Peretó.

  • Data: 2 de febrer de 2023
  • Hora: 19:00
  • Lloc: Aula Magna. Centre Cultural La Nau - Universitat de València

El llibre és el número 5 de la col·lecció Urània, dirigida per Vicent J. Martínez. L'edició compta, a més, amb il·lustracions de Manuel Boix i un poema inèdit de Carlos Briones.

En el text, Peretó exposa les principals explicacions científiques sobre l'emergència natural i la fabricació artificial de la vida, així com el desplegament de la complexitat biològica al llarg de quasi quatre mil milions d'anys. L'autor presenta no sols les idees actuals i els seus antecedents històrics i filosòfics, sinó que ens aporta anècdotes i vivències de més de trenta anys d'estudi d'una qüestió científica tan fonamental com la de l'origen de la vida terrestre.

El pròxim 2 de febrer se celebrarà un debat entorn del llibre de Peretó a l'Aula Magna del Centre Cultural La Nau, de la Universitat de València, amb la presència de Vicent J. Martínez, director de la col·lecció Urània i membre del Observatori Astronòmic de la Universitat de València, de Susanna Manrubia, professora d'investigació del CSIC en el Centre Nacional de Biotecnologia, i del mateix autor.

L'autor

Juli Peretó pertany al Departament de Bioquímica i Biologia Molecular de la Universitat de València i en el Institut d’Estudis Catalans. Cofundador de Darwin Bioprospecting Excellence SL i membre de l'Institut de Biologia Integrativa de Sistemes (I2SysBio), va ser secretari i vicepresident de la International Society for the Study of the Origin of Life, societat que ho va nomenar Fellow en 2014. Col·labora amb la UCC+i de la UV i intenta que els futurs biotecnòlegs sàpien sobre metabolisme. El Comité d'Educació Bioquímica de la FEBS el va convidar a compartir la seua experiència innovadora d'ensenyar una bioquímica amb aroma evolutiva.

Font: PCUV