Logo de la Universitat de ValènciaLogo CSIC Logo del portal

Xerrada: Institut Nacional de Bioinformàtica (INB). Perspectives presents i futures.. 28 febrer. Aula 2.3 ETSE-UV 16:00h

  • 22 de febrer de 2019
Xerrada: Institut Nacional de Bioinformàtica (INB). Perspectives presents i futures.. 28 febrer. Aula 2.3 ETSE-UV 16:00h

Dr. Salvador Capella (BSC) ens farà un breu repàs a la seua trajectòria professional i com ha arribat a ser el coordinador de l'Institut Nacional de Bioinformàtica (INB).

Ens contarà la seua participació en la infraestructura europea ELIXIR En aquesta xarrada ens mostrarà les diferents carreres professionals en el sector de la bioinformàtica, biomedicina, i biologia computacional, des de la perspectiva del jove investigador que ha realitzat la transició cap a llocs de responsabilitat tècnica i de coordinació.

Biografia: 

Salvador Capella-Gutiérrez lidera el Node de Coordinació de Bioinformàtica Nacional (INB) en el Centre de Supercomputació de Barcelona (BSC) des de 2016.

Actualment se centra en el desenvolupament d'infraestructures a llarg termini per a facilitar l'avaluació comparativa científica i el monitoratge tècnic d'eines de bioinformàtica, serveis web i fluxos de treball en el context d'ELIXIR. El seu equip també és responsable de la coordinació tècnica d'ELIXIR a Espanya, la qual cosa implica la seua participació en diversos projectes de bioinformàtica. Aquests inclouen contribucions al desenvolupament del portal de dades RD-Connect i BluePrint des d'una perspectiva tècnica i científica. També participa en els projectes IMI eTRANSAFE i FAIRPlus.

El Dr. Capella-Gutiérrez va rebre el seu doctorat en bioinformàtica en 2012 (CRG / UPF). El seu treball es va centrar en aplicar mètodes evolutius a diferents dades ómicos per a respondre a preguntes biològiques.

El seu treball postdoctoral es va dur a terme en el context d'un projecte internacional liderat pel Centre de Biodiversitat de Fongs KNAW-CBS que se centra en el desenvolupament d'un marc computacional per a obtindre biomarcadors únics per a identificar espècies de fongs patògens humans. El Dr. Capella-Gutiérrez va optimitzar un protocol per a l'extracció d'ADN fúngic a partir de mostres de sang.

Salvador Capella-Gutiérrez va complementar la seua formació científica i tecnològica en completar el programa executiu "Accelerar: Construint negocis des de la ciència i la tecnologia" per la IE Business School.

Imatges: