Universitat de ValènciaFundació Lluís Alcanyís Logo del portal

Beneficis d'aliments saludables en la teua dieta diària

  • February 14th, 2024
Image de la noticia

En la cerca d'una alimentació equilibrada, és fonamental conéixer quins aliments són beneficiosos per a la nostra salut i per què.

En la Clínica Universitària de Nutrició, Activitat Física i Fisioteràpia de la Fundació Lluís Alcanyís de la Universitat de València, destaquem la importància d'incloure fruita seca, fruites i llegums en la nostra dieta diària.

La fruita seca, rica en greixos saludables com a omega-3 i omega-6, a més de fibra, és una excel·lent opció per a l'esmorzar o el berenar. Proporciona sacietat i aporta nutrients essencials per a la salut cardiovascular. A més, totes les fruites són bones per a la salut, però aquelles riques en vitamina C, com la taronja, la maduixa o el kiwi, són especialment recomanables. El seu consum diari és beneficiós, ja que són incomparables en el seu contingut d'esta vitamina essencial.

Un altre grup alimentós essencial són els llegums. La seua riquesa en hidrats de carboni, proteïnes, fibra, vitamines i minerals els convertix en un aliment complet i essencial en la nostra dieta diària. A més, a causa del seu contingut nutricional, són una opció ideal per a mantindre'ns assaciats i proporcionar-nos energia al llarg del dia.

Finalment, és saludable consumir companatge de polit? Encara que pot semblar una opció lleugera i moltes vegades estiga catalogat com a opció saludable en el món publicitari, molts companatges processats, inclòs est, contenen additius i greixos poc saludables. Recomanem optar per alternatives més naturals i menys processades en la teua dieta diària.

Per tot l'anterior, en la Clínica Universitària de Nutrició, Activitat Física i Fisioteràpia, promovem la salut a través d'una alimentació conscient i equilibrada. Consulta amb els nostres experts per a obtindre més informació sobre com millorar la teua dieta i el teu benestar!