
Els professionals de la Clínica Universitària de Nutrició, Activitat Física i Fisioteràpia ens donen claus per a construir un plat saludable.
La clau per a mantindre una alimentació equilibrada i saludable és crear un plat que incloga una varietat de nutrients essencials. Ací hi ha alguns consells per a ajudar-te a construir el teu plat saludable.
1 VERDURES ACOLORIDES: ompli la meitat del teu plat amb verdures de colors diferents. Estes són una excel·lent font de vitamines, minerals i fibra. Com més variades siguen les verdures, millor.
2 PROTEÏNES MAGRES: Agrega una porció de proteïnes magres com per exemple, pollastre, polit, peix, ou, llegums o tofu. Les proteïnes són fonamentals per al creixement i la reparació de teixits.
3 CARBOHIDRATS SALUDABLES: Tria carbohidrats integrals com a arròs integral o quinoa o tubercles com la creïlla o moniato. Estos proporcionen l'energia necessària per a poder dur a terme les nostres tasques i fibra.
4 GREIXOS SALUDABLES: Incorpora greixos saludables com a oli d'oliva verge extra, alvocat o fruita seca. Estos greixos són essencials per a la salut del cor i l'absorció d'unes certes vitamines.
5 CONTROLA LES PORCIONS: Evita l'excés de menjar. Escolta al teu cos i menja amb atenció plena.
6 HIDRATATE: No oblides beure suficient aigua al llarg del dia.
Recorda, no es tracta de prohibir aliments, sinó d'equilibrar-los. Personalitza el teu plat saludable segons les teues preferències i necessitats individuals. Una alimentació equilibrada és una inversió en el teu benestar a llarg termini.