UVcultureLa Nau GranUniversity of Valencia Logo del portal

Ment i música

  • May 3rd, 2024
cartell conferència ment i música

Com optimitzar la psicologia positiva amb la música?

En el marc de les activitats commemoratives del 25é aniversari de La Nau Gran, es realitzaran dues activitats relacionades amb la psicologia proposades pel professor Ángel Latorre, coordinador de l'Itinerari de Psicologia.

Les dues activitats exploraran la relació entre psicologia i música i els seus possibles beneficis.

"Descobreix l'emocionant viatge d'exploració que ofereix la combinació única entre la psicologia i la música. Submergir-se en aquest fascinant món no sols enriqueix les nostres vides, sinó que també ens equipa amb les eines essencials per a comprendre i aplicar els principis psicològics en totes les facetes de la nostra existència. Unir la psicologia i la música desperta la nostra curiositat, portant-nos a analitzar i explorar com aquestes poderoses forces poden modelar les nostres emocions, pensaments i accions. Aquest enfocament integral ens capacita per a integrar aquests coneixements de manera efectiva, ja siga en la nostra pràctica professional o en la nostra vida personal, permetent-nos aconseguir el nostre màxim potencial i viure de manera més plena i satisfactòria."

La primera activitat és una conferència:

Ment i música: Com optimitzar la psicologia positiva amb la música?

(Pensaments negatius, visualitzacions, distorsions cognitives)

Es realitzarà el dijous 23 de maig a les 18 h. en la Sala d'Actes Joan Fuster de la Facultat de Geografia i Història.

La conferència serà impartida per la terapeuta i doctora en Ciències de la Psicologia, Alicia Catalá Seguí. El professor Ángel Latorre Latorre coordinarà i presentarà; i la soprano i professora de cant del Conservatori Superior de València, Emilia Onrubia, il·lustrarà amb la seua veu el contingut de la conferència.

L'entrada és lliure fins a completar l'aforament.

En la conferència es tractaran aquests temes:

- Pensament negatiu: Com detenir el pensament negatiu a través de dues tècniques musicals. 1) buscant en la ment i 2) visualització: explicació de la tècnica a través de sessió pràctica amb música i veu hipnòtica. Explicació dels beneficis de la tècnica: reducció de l'estrès i ansietat, visualització d'enfrontament a la por, com aconseguir metes, superació d'obstacles, augment de l'autoestima.

- Distorsions cognitives: hipergeneralización, designació global, filtrat, pensament polaritzat, autoacusació, personalització, lectura de la ment, fal·làcies de control, i raonament emocional. Es demostrarà com a través d'exercicis musicals una persona pot prendre consciència de com distorsiona i com pot modificar aquesta conducta. Tècnica de les 3 columnes.

Cartell de la conferència

La segona activitat és un concert:

Emocions en l'òpera. Emilia Onrubia canta a Maria Callas’. La soprano Emilia Onrubia estarà acompanyada pel pianista José Madrid Giordano, i el professor Ángel Latorre Latorre que coordinarà i presentarà.

El concert-conferència es repetirà dues vegades: el dijous 13 de juny i el dijous 17 d'octubre, tots dos a les 18 h, en la Capella de la Sapiència del Centre Cultural La Nau.

Per als concerts es requereix inscripció (s'informarà amb antelació).