University of Valencia logo Logo Chair for New Green Transition Logo del portal

Creus que és possible un turisme just i baix en carboni? T'esperem en l'esdeveniment online el pròxim 3 de desembre

  • December 3rd, 2020
Image de la noticia

La jornada online se celebra amb l'objectiu de plantejar noves alternatives per salvar l'actual crisi que, a més d'econòmica, és climàtica

El proper 3 de desembre a les 18.00, t'esperem a la jornada línia "cap a un turisme just i baix en carboni" coorganitzat per la Fundació Transició Verda, la Green European Foundation i La Casa Encendida.

El turisme és un dels principals motors de l'economia espanyola, però l'actual crisi de la COVID-19, ha mostrat la fragilitat de el sector i ha portat Espanya a qüestionar fins a quin punt ens convé seguir depenent del turisme a tan alt percentatge econòmic . Cal un nou replantejament de l'activitat econòmica que permeti fer del turisme un sector resilient enfront de noves crisis econòmiques, sanitàries i climàtiques i, per això, és necessària la transició ecològica.

El turisme és, a més, un sector que no només produeix greus impactes climàtics i ambientals sinó que aquests, al seu torn, l'afecten negativament. L'escassetat d'aigua, la disminució de confort climàtic, la pèrdua de platges o l'increment de fenòmens meteorològics extrems són alguns dels efectes de l'escalfament climàtic amb conseqüències directes en l'activitat turística i que poden comprometre seriosament la seva viabilitat.

Hauríem d'aprofitar les lliçons que ens ha brindat l'aturada de la pandèmia per replantejar-nos un canvi de paradigma, el canvi cap a un model turístic just i baix en carboni, que estigui preparat per afrontar els grans reptes climàtics, econòmics i socials de la nostra època i que sigui sostenible a llarg termini. Estem preparats per a això?

Debatrem juntament amb Aurora Pedro Bueno - Directora de la Càtedra Interuniversitària de Nova Transició Verda (composta per les 5 universitats públiques valencianes), Doctora en Economia, Professora Titular d'el Departament d'Economia Aplicada de la Universitat de València i Consultora de l'Organització Mundial del Turisme -, Javier Benayas - Catedràtic d'Ecologia de la Universitat Autònoma de Madrid, membre de Consell Assessor de la Xarxa Espanyola de Desenvolupament Sostenible i regidor d'Urbanisme i Sostenibilitat de Soto de Real -, Karima Delli - Eurodiputada francesa del Greens/EFA in the European Parliament, membre de Parlament Europeu, Presidenta de la Comissió de Transport i Turisme, membre de la Comissió Econòmica i Social per a Àsia i el Pacífic i de el Comitè d'Afers monetaris. La jornada serà moderada per Rosa Tristán - periodista ambiental i de divulgació científica i disposarem de traducció simultània català-anglès.

No ho dubtis, inscriu-te

T'esperem.

 

Images: