University of Valencia logo Logo Chair for New Green Transition Logo del portal

La Càtedra de Nova Transició Verda de la Universitat de València s'uneix a la Xarxa de Càtedres Universitàries de Sostenibilitat

  • November 23rd, 2023
Image de la noticia

La Càtedra de Nova Transició Verda a la Universitat de València va participar en la I Trobada de Càtedres Universitàries de Sostenibilitat, que es va celebrar el passat 4 d’octubre a Oviedo.  La Universitat de València s'ha unit recentment a la Xarxa de Càtedres Universitàries de Sostenibilitat.

La trobada va reunir representants de diferents Càtedres Universitàries del país per promoure la col·laboració en formació, recerca, innovació i transferència dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides. Els punts més destacats que es van tractar estaven relacionats amb la col·laboració entre càtedres per assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible o l’estímul del coneixement i la informació rigorosa, entre d’altres.

També es va anunciar la creació d’una plataforma comuna que facilitarà la comunicació entre les càtedres que formen part de la xarxa, així com l’establiment de trobades anuals rotatives.

Principis rectors

La Xarxa de Càtedres Universitàries de Sostenibilitat té com a principis rectors la col·laboració entre les institucions acadèmiques, compartint coneixements, experiències i recursos en la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.
Destaquen entre les seues finalitats la necessitat d'abordar la sostenibilitat de manera transversal i inclusiva, integrant la diversitat d'enfocaments i tot tipus de coneixements, amb aproximació multidisciplinària i mitjançant l'acció col·lectiva. La xarxa es mostra també compromesa en promoure la investigació, la formació, la innovació i la transferència, generant coneixement al servei de la presa de decisions que contribuïsquen a les solucions enfront dels reptes que presenta el desenvolupament sostenible.
També figuren entre els seus principis potenciar el coneixement i la informació, la formació de les generacions futures, l'establiment d'una plataforma comuna de comunicació i interlocució, i la celebració de reunions com a mínim anuals en trobades rotatives, allotjats per institucions de la Xarxa, per a enfortir la cohesió i avaluar el seu progrés.