Estudi a nivell molecular de la resposta a estrés dels llevats vínics durant el seu ús industrial i de la seua rellevància en a l'eficiència fermentativa. El grup principalment es dedica a la caracterització de la resposta a estrés oxidatiu i de la seua relació amb la longevitat dels llevats.
- Estudi de l'impacte de la regulació del metabolisme en la longevitat de les llevat S cerevisiae durant el procés de fermentació vínica.
- Identificació dels mecanismes moleculars implicats en la resposta a mal oxidatiu durant l'ús industrial de llevats vínics.
- Identificació de compostos químics artificials i nutracèutics capaços d'atenuar el mal oxidatiu i de retardar l'envelliment.
Estudi a nivell molecular de la resposta a estrés dels llevats vínics durant el seu ús industrial i de la seua rellevància en a l'eficiència fermentativa. El grup principalment es dedica a la caracterització de la resposta a estrés oxidatiu i de la seua relació amb la longevitat dels llevats.
- MATALLANA REDONDO, EMILIA
- PDI-Catedratic/a d'Universitat
- Director/a Instituto Univ. (Uveg-Csic)
- ContraerExpandirMATALLANA REDONDO, EMILIAPDI-Catedratic/a d'UniversitatDirector/a Instituto Univ. (Uveg-Csic)
Cecilia Picazo; C. Alicia Padilla; Brian McDonagh; Emilia Matallana; José A. Bárcena; Agustín Aranda(2023)Grup d'Investigació en Microbiologia Molecular dels Rents del ViAdvances in Redox Research. ISSN: 2667-1379
Capece A; Pietrafesa A; Pietrafesa R; Garrigós V; Tedesco F; Romano P; Matallana E; Siesto G; Aranda A(2022)Impact of Starmerella bacillaris and Zygosaccharomyces bailii on ethanol reduction and Saccharomyces cerevisiae metabolism during mixed wine fermentations.Food Research International, 159(111649). ISSN: 0963-9969
Grijalva-Vallejos N, Krogerus K, Nikulin J, Magalhães F, Aranda A, Matallana E, Gibson B(2021)Grup d'Investigació en Microbiologia Molecular dels Rents del ViFood Microbiology, 98, p. 103644. ISSN: 0740-0020
Ferrer-Pinós A, Garrigós V, Matallana E, Aranda A(2021)Grup d'Investigació en Microbiologia Molecular dels Rents del ViFermentation-Basel, 7(3), p. 181. ISSN: 2311-5637
Vallejo B; Matallana E; Aranda A(2020)Saccharomyces cerevisiae nutrient signaling pathways show an unexpected early activation pattern during winemaking.Microbial Cell Factories, 19, p. 124. ISSN: 1475-2859
Grijalva-Vallejos N; Aranda A; Matallana E.(2020)Grup d'Investigació en Microbiologia Molecular dels Rents del ViInternational Journal of Food Microbiology, 317, p. 108462. ISSN: 0168-1605
Torrellas M;, Rozès N, Aranda A; Matallana E(2020)Grup d'Investigació en Microbiologia Molecular dels Rents del ViFood Microbiology, 92, p. 103589. ISSN: 0740-0020
Vallejo B; Peltier E; Garrigós V; Matallana E; Marullo P; Aranda A(2020)Grup d'Investigació en Microbiologia Molecular dels Rents del ViFrontiers In Bioengineering And Biotechnology. ISSN: 2296-4185
Garrigós V; Picazo C; Matallana E; Aranda A(2020)Grup d'Investigació en Microbiologia Molecular dels Rents del ViMicroorganisms, 8. ISSN: 2076-2607
Aranda A; Orozco H; Picazo C; Matallana E(2019)Grup d'Investigació en Microbiologia Molecular dels Rents del ViFermentation-Basel, 5(2), pp. 37-1 - 37-11. ISSN: 2311-5637
Cecilia Picazo; Brian McDonagh; Jose Peinado; Jose Antonio Barcena; Emilia Matallana; Agustin Aranda(2019)Grup d'Investigació en Microbiologia Molecular dels Rents del ViApplied and Environmental Microbiology, 85(7), pp. 1 - 16. ISSN: 0099-2240
Gamero-Sandemetrio E; Gómez-Pastor R; Aranda A; Matallana E(2019)Grup d'Investigació en Microbiologia Molecular dels Rents del ViInnovative Food Science & Emerging Technologies, 51, pp. 156 - 166. ISSN: 1466-8564
Picazo C; Matallana E; Aranda A(2018)Grup d'Investigació en Microbiologia Molecular dels Rents del ViScientific Reports, 8, p. 16500. ISSN: 2045-2322
Esther Gamero-Sandemetrio; Lucía Payá-Tormo; Rocío Gómez-Pastor; Agustín Aranda; Emilia Matallana(2018)Grup d'Investigació en Microbiologia Molecular dels Rents del ViMicrobial Cell, 5(4), pp. 184 - 197. ISSN: 2311-2638
Beatriz Vallejo; Cecilia Picazo; Helena Orozco; Emilia Matallana; Agustín Aranda(2017)Grup d'Investigació en Microbiologia Molecular dels Rents del ViScientific Reports, 7(1), p. 12414. ISSN: 2045-2322
Beatriz Vallejo; Helena Orozco; Cecilia Picazo; Emilia Matallana; Agustín Aranda(2017)Grup d'Investigació en Microbiologia Molecular dels Rents del ViFems Yeast Research, 17(1). ISSN: 1567-1356
Matallana E; Aranda A(2017)Biotechnological impact of stress response on wine yeast.Letters in Applied Microbiology, 64(2), pp. 103 - 110. ISSN: 0266-8254
Gamero-Sandemetrio E; Gómez-Pastor R; Matallana E(2017)Zymography methods to simultaneously analyze superoxide dismutase and catalase activities: novel application for yeast species identification.Methods in Molecular Biology, 1626, pp. 189 - 198. ISSN: 1064-3745
Orozco H; Sepúlveda A; Picazo C; Matallana E; Aranda A(2016)Grup d'Investigació en Microbiologia Molecular dels Rents del ViApplied Microbiology and Biotechnology, 100(11), pp. 5017 - 5027. ISSN: 0175-7598
Gamero E; Torrellas M; Rábena MT; Gómez-Pastor R; Aranda A; Matallana E(2015)Food-grade argan oil supplementation in molasses enhances fermentative performance and antioxidant defenses of active dry wine yeast.Amb Express, 5(75). ISSN: 2191-0855
Pérez-Torrado R; Gamero E; Gómez-Pastor R; Garre E; Aranda A; Matallana E(2015)Yeast biomass, an optimised product with myriad applications in the food industry.Trends in Food Science & Technology, 46, pp. 167 - 175. ISSN: 0924-2244
Picazo C; Orozco H; Matallana E; Aranda A(2015)Interplay among Gcn5, Sch9 and Mitochondria during Chronological Aging of Wine Yeast Is Dependent on Growth Conditions.Plos One, 10(2), p. e0117267. ISSN: 1932-6203
Pérez-Torrado R; Matallana E(2015)Enhanced fermentative capacity of yeasts engineered in storage carbohydrate metabolism.Biotechnology Progress, 31(1), pp. 20 - 24. ISSN: 8756-7938
Picazo C; Gamero-Sandemetrio E; Orozco H; Albertin W; Marullo P; Matallana E; Aranda A(2015)Mitochondria inheritance is a key factor for tolerance to dehydration in wine yeast production.Letters in Applied Microbiology, 60(3), pp. 217 - 222. ISSN: 0266-8254
Gamero-Sandemetrio E; Gómez-Pastor R; Matallana E(2014)Grup d'Investigació en Microbiologia Molecular dels Rents del ViBiotechnology Journal, 9(8), pp. 1055 - 1064. ISSN: 1860-6768
Rodriguez ME; Orozco H; Cantoral JM; Matallana E; Aranda A(2014)Acetyltransferase SAS2 and sirtuin SIR2, respectively, control flocculation and biofilm formation in wine yeast.Fems Yeast Research, 14(6), pp. 845 - 857. ISSN: 1567-1356
Gómez-Pastor R; Garre E; Pérez-Torrado R; Matallana E(2013)Grup d'Investigació en Microbiologia Molecular dels Rents del ViPlos One, 8(12), p. e85404. ISSN: 1932-6203
Gamero-Sandemetrio E; Gómez-Pastor R; Matallana E(2013)Zymogram profiling of superoxide dismutase and catalase activities allows Saccharomyces and non-Saccharomyces species differentiation and correlates to their fermentation performance.Applied Microbiology and Biotechnology, 97(10), pp. 4563 - 4576. ISSN: 0175-7598
Orozco H; Matallana E; Aranda A(2013)Grup d'Investigació en Microbiologia Molecular dels Rents del ViMicrobial Cell Factories, 12, p. 1. ISSN: 1475-2859
CASANI S., GÓMEZ-PASTOR R., MATALLANA E. y PARICIO N.(2013)Antioxidant compounds prevent oxidative damage in a Drosophila model of Parkinson¿s disease.Free Radical Biology and Medicine, 61, pp. 151 - 160. ISSN: 0891-5849
Gómez-Pastor, R.; Pérez-Torrado, R.; Matallana, E.(2012)Modification of the TRX2 gene dose in Saccharomyces cerevisiae affects Hexokinase 2 gene regulation during wine yeast biomass production.Applied Microbiology and Biotechnology, 94(3), pp. 773 - 787. ISSN: 0175-7598
Gómez-Pastor, R.; Pérez-Torrado, R.; Cabiscol, E.; Ros, J.; Matallana, E.(2012)Engineered Trx2p industrial yeast strain protects glycolysis and fermentation proteins from oxidative carbonylation during biomass propagation.Microbial Cell Factories, 11, p. 4. ISSN: 1475-2859
Orozco H, Matallana E y Aranda A(2012)Oxidative stress tolerance, adenylate cyclase and autophagy are key players in yeast chronological life span during winemaking.Applied and Environmental Microbiology, 78(8), pp. 2748 - 2757. ISSN: 0099-2240
Orozco H, Matallana E y Aranda A(2012)Wine yeast sirtuins and Gcn5p control aging and metabolism in a natural growth medium.Mechanisms of Ageing and Development, 133, pp. 348 - 358. ISSN: 0047-6374
Orozco H, Matallana E y Aranda A(2012)Two-carbon metabolites, polyphenols and vitamins influence yeast chronological life span in winemaking conditions.Microbial Cell Factories, 11, p. 104. ISSN: 1475-2859
Elena Garre, Françoise Raginel, Antonio Palacios, Anne Julien y Emilia Matallana(2010)Oxidative stress responses and lipid peroxidation damage are induced during dehydration in the production of dry active wine yeasts.International Journal of Food Microbiology, 136(3), pp. 295 - 303. ISSN: 0168-1605
Rocio Gómez-Pastor, Roberto Pérez-Torrado, Elisa Cabiscol, Joaquim Ros y Emilia Matallana(2010)Reduction of oxidative cellular damage by overexpression of thioredoxin TRX2 gene improves yield and quality of wine yeast dry active biomass.Microbial Cell Factories, 9, p. 9. ISSN: 1475-2859
Rocio Gómez-Pastor, Roberto Pérez-Torrado, Elisa Cabiscol y Emilia Matallana(2010)Transcriptomic and proteomic insights of the wine yeasts biomass propagation process.Fems Yeast Research. ISSN: 1567-1356
Rocio Gómez-Pastor; Roberto Pérez-Torrado; Emilia Matallana(2010)Improving yield of industrial biomass propagation by increasing Trx2p dosage.Bioengineered Bugs, 1(5). ISSN: 1949-1018
LAVARA-CULEBRAS E.; MUÑOZ-SORIANO V.; GÓMEZ-PASTOR R.; MATALLANA E.; PARICIO N.(2010)Effects of pharmacological agents on the lifespan phenotype of Drosophila DJ-1beta mutants .Gene, 462, pp. 26 - 33. ISSN: 0378-1119
Elena Garre, Roberto Pérez-Torrado, Jose V. Gimeno-Alcañiz y Emilia Matallana(2009)Acid trehalase is involved in intracellular trehalose mobilization during postdiauxic growth and severe saline stress in Saccharomyces cerevisiae.Fems Yeast Research, 9, pp. 52 - 62. ISSN: 1567-1356
Elena Garre y Emilia Matallana(2009)The three trehalases Nth1p, Nth2p and Ath1p participate in the intracellular trehalose mobilization required for recovery from saline stress in S. cerevisiae.Microbiology-Sgm, 155, pp. 3092 - 3099. ISSN: 1350-0872
Roberto Pérez-Torrado, Rocío Gómez-Pastor, Christer Larsson y Emilia Matallana(2009)Fermentative capacity of dry active wine yeast requires a specific oxidative stress response during industrial biomass growth.Applied Microbiology and Biotechnology, 81(5), pp. 951 - 960. ISSN: 0175-7598
Marisa Espinazo-Romeu, Jesús M. Cantoral, Emilia Matallana y Agustín Aranda(2008)Btn2p is involved in ethanol resistance and biofilm formation in flor yeast.Fems Yeast Research, 8, pp. 1127 - 1136. ISSN: 1567-1356
Agustín Aranda*, Elena Jiménez-Martí, Helena Orozco, Emilia Matallana, Marcel.lí del Olmo (* corresponding author)(2006)Grup d'Investigació en Microbiologia Molecular dels Rents del ViJournal of Agricultural and Food Chemistry, 54(8), pp. 5839 - 5846. ISSN: 0021-8561
Ramón, D.; Genovés, S.; Gil, J. V.; Herrero, O.; MacCabe, A.; Manzanares, P.; Matallana, E.; Orejas, M.; Uber, G. y Vallés, S.(2005)Milestones in wine biotechnology.Minerva Biotecnologica, 17(1), pp. 33 - 45. ISSN: 1120-4826
Pérez-Torrado, R.; Bruno-Barcena, J.M. y Matallana, E.(2005)Monitoring stress related genes during the process of biomass propagation of Saccharomyces cerevisiae strains used for wine making.Applied and Environmental Microbiology, 71(11), pp. 6831 - 6837. ISSN: 0099-2240
Pedreño, Y.; Gimeno-Alcañíz, J.V.; Matallana, E. y Argüelles, J.C(2002)Response to oxidative stress caused by H2O2 in saccharomyces cerevisiae mutants deficient in trehalase genes.Archives of Microbiology, 177, pp. 494 - 499. ISSN: 0302-8933
Pérez-Torrado, R., Carrasco, P., Aranda, A., Gimeno-Alcañiz, J., Pérez-Ortín, J.E., Matallana, E, y Del Olmo, M.(2002)Study of the first hours of vinification by the use of osmotic stress-specific response genes as probes.Systematic and Applied Microbiology, 25(1), pp. 153 - 161. ISSN: 0723-2020
Pérez-Torrado, R.; Gimeno-Alcañiz, J.V. y Matallana, E.(2002)Wine yeast strains engineered for glycogen overproduction display enhanced viability under glucose deprivation conditions.Applied and Environmental Microbiology, 68, pp. 3339 - 3344. ISSN: 0099-2240
Gimeno-Alcañíz, J. V. y Matallana, E.(2001)Performance of industrial strains of Saccharomyces cerevisae during wine fermentation is affected by manipulation strategies based on sporulation.Systematic and Applied Microbiology, 24, pp. 639 - 644. ISSN: 0723-2020
Gimeno-Alcañiz, J.; Pérez-Ortín, J.E. y Matallana, E.(1999)Differential patterns of threalose accumulation in wine yeast strains during microvinification process.Biotechnology Letters, 21, pp. 271 - 274. ISSN: 0141-5492
Puig, S.; Matallana, E. y Pérez-Ortín, J.E(1999)Stochastical nucleosome positioning in a yeast chromatin region is not dependent on Histone H1.Current Microbiology, 39, pp. 168 - 172. ISSN: 0343-8651
Puig, S.; Pérez-Ortín, J.E y Matallana, E.(1999)Transcriptional and structural study of a region of two convergent overlapping yeast genes.Current Microbiology, 39, pp. 369 - 373. ISSN: 0343-8651
Pérez-Ortín, J.E.; Del Olmo, M.; Matallana, E. y Tordera, V.(1997)Make your own gene library.Biochemical Education, 25, pp. 237 - 242. ISSN: 0307-4412
Matallana, E.; Franco, L. y Pérez-Ortín, J.E.(1992)Chromatin structure of the yeast SUC2 promoter in regulatory mutants.Molecular and General Genetics, 231, pp. 395 - 400. ISSN: 0026-8925
Ewens, W.J.,Bell, C. J.; Donnelly, P. J.; Dunn, P.; Matallana, E. y Ecker, J. R.(1991)Genome mapping by anchored YACs: theoretical aspects.Genomics, 11, pp. 799 - 805. ISSN: 0888-7543
Igual, J.C.; Matallana, E.; González-Bosch, C.; Franco, L.; Pérez-Ortín, J.E.(1991)A new glucose-repressible gene identified from the analysis of chromatin structure of deletion mutants of the yeast SUC2 locus.Yeast, 7, pp. 379 - 389. ISSN: 1097-0061
Estruch, F., Pérez-Ortín, J.E., Matallana, E. y Franco, L.(1989)Chromatin structure of transposon Tn903 cloned into a yeast plasmid.Plasmid, 22, pp. 143 - 150. ISSN: 0147-619X
Estruch, F., Pérez-Ortín,J.E., Matallana, E. y Franco, L.(1989)In vivo assembly of chromatin on pBR322 sequences cloned into yeast plasmids.Plasmid, 21, pp. 113 - 119. ISSN: 0147-619X
Pérez-Ortín,J.E., Matallana, E. y Franco, L.(1989)Chromatin structure of yeast genes.Yeast, 5, pp. 219 - 238. ISSN: 1097-0061
Pérez-Ortín, J.E., Estruch, F., Matallana, E. y Franco, L.(1987)Fine analysis of the chromatin structure of the yeast SUC2 gene and its changes upon derepression. Comparison between the chromosomal and plasmid-inserted copies.Nucleic Acids Research, 15, pp. 6937 - 6954. ISSN: 0305-1048
Pérez-Ortín, J.E., Estruch, F., Matallana, E. y Franco, L.(1986)Sliding-end-labelling. A method to avoid artifacts in nucleosome positioning.Febs Letters, 208, pp. 31 - 33. ISSN: 0014-5793
Pérez-Ortín, J.E., Estruch, F., Matallana, E. y Franco, L.(1986)DNase I sensitivity of the chromatin of the SUC2 gene for invertase.Molecular and General Genetics, 205, pp. 422 - 427. ISSN: 0026-8925
Cecilia Picazo; C. Alicia Padilla; Brian McDonagh; Emilia Matallana; José A. Bárcena; Agustín Aranda(2023)Grup d'Investigació en Microbiologia Molecular dels Rents del ViAdvances in Redox Research. ISSN: 2667-1379
Capece A; Pietrafesa A; Pietrafesa R; Garrigós V; Tedesco F; Romano P; Matallana E; Siesto G; Aranda A(2022)Impact of Starmerella bacillaris and Zygosaccharomyces bailii on ethanol reduction and Saccharomyces cerevisiae metabolism during mixed wine fermentations.Food Research International, 159(111649). ISSN: 0963-9969
Grijalva-Vallejos N, Krogerus K, Nikulin J, Magalhães F, Aranda A, Matallana E, Gibson B(2021)Grup d'Investigació en Microbiologia Molecular dels Rents del ViFood Microbiology, 98, p. 103644. ISSN: 0740-0020
Ferrer-Pinós A, Garrigós V, Matallana E, Aranda A(2021)Grup d'Investigació en Microbiologia Molecular dels Rents del ViFermentation-Basel, 7(3), p. 181. ISSN: 2311-5637
Vallejo B; Matallana E; Aranda A(2020)Saccharomyces cerevisiae nutrient signaling pathways show an unexpected early activation pattern during winemaking.Microbial Cell Factories, 19, p. 124. ISSN: 1475-2859
Grijalva-Vallejos N; Aranda A; Matallana E.(2020)Grup d'Investigació en Microbiologia Molecular dels Rents del ViInternational Journal of Food Microbiology, 317, p. 108462. ISSN: 0168-1605
Torrellas M;, Rozès N, Aranda A; Matallana E(2020)Grup d'Investigació en Microbiologia Molecular dels Rents del ViFood Microbiology, 92, p. 103589. ISSN: 0740-0020
Vallejo B; Peltier E; Garrigós V; Matallana E; Marullo P; Aranda A(2020)Grup d'Investigació en Microbiologia Molecular dels Rents del ViFrontiers In Bioengineering And Biotechnology. ISSN: 2296-4185
Garrigós V; Picazo C; Matallana E; Aranda A(2020)Grup d'Investigació en Microbiologia Molecular dels Rents del ViMicroorganisms, 8. ISSN: 2076-2607
Aranda A; Orozco H; Picazo C; Matallana E(2019)Grup d'Investigació en Microbiologia Molecular dels Rents del ViFermentation-Basel, 5(2), pp. 37-1 - 37-11. ISSN: 2311-5637
Cecilia Picazo; Brian McDonagh; Jose Peinado; Jose Antonio Barcena; Emilia Matallana; Agustin Aranda(2019)Grup d'Investigació en Microbiologia Molecular dels Rents del ViApplied and Environmental Microbiology, 85(7), pp. 1 - 16. ISSN: 0099-2240
Gamero-Sandemetrio E; Gómez-Pastor R; Aranda A; Matallana E(2019)Grup d'Investigació en Microbiologia Molecular dels Rents del ViInnovative Food Science & Emerging Technologies, 51, pp. 156 - 166. ISSN: 1466-8564
Picazo C; Matallana E; Aranda A(2018)Grup d'Investigació en Microbiologia Molecular dels Rents del ViScientific Reports, 8, p. 16500. ISSN: 2045-2322
Esther Gamero-Sandemetrio; Lucía Payá-Tormo; Rocío Gómez-Pastor; Agustín Aranda; Emilia Matallana(2018)Grup d'Investigació en Microbiologia Molecular dels Rents del ViMicrobial Cell, 5(4), pp. 184 - 197. ISSN: 2311-2638
Beatriz Vallejo; Cecilia Picazo; Helena Orozco; Emilia Matallana; Agustín Aranda(2017)Grup d'Investigació en Microbiologia Molecular dels Rents del ViScientific Reports, 7(1), p. 12414. ISSN: 2045-2322
Beatriz Vallejo; Helena Orozco; Cecilia Picazo; Emilia Matallana; Agustín Aranda(2017)Grup d'Investigació en Microbiologia Molecular dels Rents del ViFems Yeast Research, 17(1). ISSN: 1567-1356
Matallana E; Aranda A(2017)Biotechnological impact of stress response on wine yeast.Letters in Applied Microbiology, 64(2), pp. 103 - 110. ISSN: 0266-8254
Gamero-Sandemetrio E; Gómez-Pastor R; Matallana E(2017)Zymography methods to simultaneously analyze superoxide dismutase and catalase activities: novel application for yeast species identification.Methods in Molecular Biology, 1626, pp. 189 - 198. ISSN: 1064-3745
Orozco H; Sepúlveda A; Picazo C; Matallana E; Aranda A(2016)Grup d'Investigació en Microbiologia Molecular dels Rents del ViApplied Microbiology and Biotechnology, 100(11), pp. 5017 - 5027. ISSN: 0175-7598
Gamero E; Torrellas M; Rábena MT; Gómez-Pastor R; Aranda A; Matallana E(2015)Food-grade argan oil supplementation in molasses enhances fermentative performance and antioxidant defenses of active dry wine yeast.Amb Express, 5(75). ISSN: 2191-0855
Pérez-Torrado R; Gamero E; Gómez-Pastor R; Garre E; Aranda A; Matallana E(2015)Yeast biomass, an optimised product with myriad applications in the food industry.Trends in Food Science & Technology, 46, pp. 167 - 175. ISSN: 0924-2244
Picazo C; Orozco H; Matallana E; Aranda A(2015)Interplay among Gcn5, Sch9 and Mitochondria during Chronological Aging of Wine Yeast Is Dependent on Growth Conditions.Plos One, 10(2), p. e0117267. ISSN: 1932-6203
Pérez-Torrado R; Matallana E(2015)Enhanced fermentative capacity of yeasts engineered in storage carbohydrate metabolism.Biotechnology Progress, 31(1), pp. 20 - 24. ISSN: 8756-7938
Picazo C; Gamero-Sandemetrio E; Orozco H; Albertin W; Marullo P; Matallana E; Aranda A(2015)Mitochondria inheritance is a key factor for tolerance to dehydration in wine yeast production.Letters in Applied Microbiology, 60(3), pp. 217 - 222. ISSN: 0266-8254
Gamero-Sandemetrio E; Gómez-Pastor R; Matallana E(2014)Grup d'Investigació en Microbiologia Molecular dels Rents del ViBiotechnology Journal, 9(8), pp. 1055 - 1064. ISSN: 1860-6768
Rodriguez ME; Orozco H; Cantoral JM; Matallana E; Aranda A(2014)Acetyltransferase SAS2 and sirtuin SIR2, respectively, control flocculation and biofilm formation in wine yeast.Fems Yeast Research, 14(6), pp. 845 - 857. ISSN: 1567-1356
Publicacions en revistes
Picazo C; Garrigós V; Matallana E; Aranda A,(2022).Genetically modified yeasts in wine biotechnology.Grapes and Wine.. (pp. 1 - 19)..
Orozco H; Matallana E; Aranda A,(2019).Stress Response in Yeasts Used for Food Production.Food Molecular Microbiology.. (pp. 183 - 206)..
Picazo C; Garrigós V; Matallana E; Aranda A,(2022).Genetically modified yeasts in wine biotechnology.Grapes and Wine.. (pp. 1 - 19)..
Orozco H; Matallana E; Aranda A,(2019).Stress Response in Yeasts Used for Food Production.Food Molecular Microbiology.. (pp. 183 - 206)..
Altres Publicacions
Campus Burjassot/Paterna
Parc CientíficC/ Catedrático José Beltrán, 2
46980 Paterna (València)
- MATALLANA REDONDO, EMILIA
- PDI-Catedratic/a d'Universitat
- Director/a Instituto Univ. (Uveg-Csic)