Logo de la Universitat de València Logo Oferta Científic Tecnològica Logo del portal

Descripció

Laboratori autoritzat per a treballar amb bacteris fitopatògens de quarantena (condicions de bioseguretat de nivell 2).

Línies d'investigació:

  1. Caracterització i diagnòstic de bacteris patògens de plantes.
  • Descripció: Diagnòstic, caracterització i identificació convencional i molecular de bacteris patògens de plantes (fitopatògenes). Tipificació molecular i epidemiologia.
  • Activitats: Utilització de mètodes moleculars ràpids i específics per a la detecció i diagnòstic de bacteris fitopatògens (de quarantena com Erwinia amylovora i Ralstonia solanacearum i altres fitopatògenes en general com Lonsdalea quercina, Brenneria spp., etc).Estudis d'epidemiologia molecular per a determinar variabilitat intraespecífica i vies d'introducció/disseminació de patògens bacterians. Assajos de virulència i/o patogenicitat amb diferents bacteris fitopatògens.
  1. Estratègies de supervivència de bacteris patògens de plantes.
  • Descripció: Estratègies de supervivència bacteriana en diferents ambients [supervivència en condicions oligotròfiques, estat viable no cultivable (VNC) i factors inductors], reservoris i vies de transmissió. Recuperació de bacteris en estat VNC. Expressió gènica i obtenció de mutants en gens bacterians d'interés.
  • Activitats: Estudis de supervivència de bacteris fitopatògens en microcosmos d'aigua natural i/o altres reservoris ambientals.Estudis de reservoris de bacteris fitopatògens i vies de transmissió. Estudis de factors inductors de l'entrada en l'estat VNC. Estudis de recuperació i/o ressuscitació de cèl·lules VNC. Estudis de l'efecte de factors biòtics i abiòtics sobre la supervivència i patogenicitat de bacteris fitopatògens. Estudis de l'efecte de diferents factors d'estrés en l'expressió de gens relacionats amb la supervivència i/o virulència de bacteris fitopatògens. Obtenció de mutants en gens relacionats amb la supervivència i/o virulència de bacteris fitopatògens. Estudis de la supervivència i virulència de mutants bacterians de patògens de plantes.Caracterització de mutants bacterians de patògens de plantes per tècniques microbiològiques, microscòpiques, moleculars i/o òmiques.
  1. Aplicacions biotecnològiques de microorganismes ambientals.
  • Descripció: Aïllament i caracterització de microorganismes ambientals d'interés biotecnològic: bacteriòfags, microorganismes productors de compostos antimicrobians, sideròfors, microorganismes degradadors. Control biològic de bacteriosi en plantes.
  • Activitats: Aïllament i caracterització de bacteriòfags específics de bacteris fitopatògens. Estudis de supervivència de bacteriòfags específics de bacteris fitopatògens. Aïllament i caracterització de microorganismes productors d'antimicrobians i altres metabòlits d'interés. Control biològic de malalties bacterianes de plantes.Aïllament i caracterització de microorganismes ambientals degradadors d'hidrocarburs. Estudi de les possibles aplicacions en bioremediació.
  1. Bacteriologia de líquens. Aplicacions biotecnològiques.
  • Descripció: Aïllament i caracterització de bacteris associats a líquens: diversitat, contribució a la simbiosi liquènica i aplicacions biotecnològiques.
  • Activitats: Aïllament de bacteris associats a líquens. Obtenció d'extractes liquènics. Optimització de la recuperació de bacteris liquènics. Diversitat de bacteris liquènics. Paper dels bacteris associats a líquens en les simbiosis liquèniques. Caracterització biotecnològica de bacteris liquènics i les seues aplicacions: microorganismes promotors de creixement vegetal, degradadors de residus, productors de nous polímers, pigments,etc.
Objectius CT
  • Caracterització i diagnòstic de bacteris patògens de plantes.
  • Estudies estratègies de supervivència de bacteris patògens de plantes a fi de previndre i/o controlar les malalties que causen.
  • Avaluar les possibles aplicacions biotecnològiques de microorganismes ambientals en control biològic i/o bioremediació.
  • Estudiar la composició, diversitat i potencial biotecnològic de les comunitats bacterianes associades als líquens.
Línies d'investigació
Direcció
  • GONZALEZ BIOSCA, ELENA
  • PDI-Catedratic/a d'Universitat
Veure fitxa
Personal investigador no UV

Equip de treball:

  • Català Senent, José Francisco - Universitat Politècnica de València (València)
Producció cientifica per investigador UV
Estructura asociada
Dades de contacte del grup
Bacteriologia de Plantes i Líquens. Aplicacions Biotecnològiques (BACPLANT)

Campus Burjassot/Paterna

C/ Doctor Moliner, 50

46100 Burjassot (València)

963 543 194

Geolocalització

elena.biosca@uv.es

Persones de contacte
  • GONZALEZ BIOSCA, ELENA
  • PDI-Catedratic/a d'Universitat
Veure fitxa